Caută
Close this search box.

Cel mai înalt baraj din SUA, Oroville, este pe cale să cedeze

 

Cel mai înalt baraj din Statele Unite e pe cale să cedeze şi autorităţile au ordonat evacuări masive. 200 de mii de oameni trebuie să îşi părăsească locuinţele.

Pericolul a fost semnalat încă de acum câteva zile, când inginerii care lucrează la barajul Oroville au observat ca se desprinseseră bucăţi mari de beton. Dar toată lumea a dat asigurări că nu e niciun pericol – şi turiştii chiar au făcut, ca de obicei, poze pe marginea lacului de acumulare. Comunicatul de astăzi, însă, a stârnit panica, transmite TVR.

O parte componenţa a barajului s-ar putea prăbuşi în orice moment, au anunţat autorităţile şi au repetat: acesta nu e un exerciţiu, nu e un exerciţiu.

După avertizare, autostrăzile s-au umplut de maşini: toată lumea pleacă din zonă. Echipele de intervenţie încearcă să golească lacul şi deversează aproape 3.000 de metri cubi de apă pe secundă. Numai aşa poate slăbi presiunea asupra barajului.

Nivelul apei din lacul de acumulare a crescut din cauza ploilor abundente şi a ninsorii din California, după câţiva ani de seceta severă. Este pentru prima dată când Oroville se confruntă cu o asemenea situaţie de la construcţia barajului, în urma cu 50 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri