Caută
Close this search box.

Cele două tablouri de Van Gogh recuperate, vor fi expuse în februarie la Napoli

 

Cele două tablouri ale pictorului olandez Vincent Van Gogh recuperate în septembrie anul trecut după ce fuseseră furate vor fi expuse la Muzeul Capodimonte din Napoli în cursul lunii februarie, au informat joi organizatorii citaţi de presa italiană.

Cele două uleiuri „Congregation Leaving the Reformed Church in Nuenen” datat 1884-1885 și „View of the Sea at Scheveningen” din 1882 vor fi expuse între 7 și 26 februarie la muzeul napolitan înainte de a fi restituite Muzeului Van Gogh din Amsterdam, de unde au fost furate la 7 decembrie 2002, informează Agerpres.

În septembrie 2014 Guardia di Finanza italiană a anunțat recuperarea celor două pânze într-o local din Castellammare di Stabia (în apropiere de Napoli), în cadrul unei operațiuni desfășurate împotriva crimei organizate.

Expoziția în care vor fi prezentate cele două tablouri este promovată de Ministerul Bunurilor și Activităților Culturale și Turismului și este finanțată de regiunea Campania (Sur).

„Congregation Leaving the Reformed Church in Nuene” îi reprezintă pe credincioși ieșind din biserica protestantă în care tatăl lui Van Gogh era pastor, în timp „View of the Sea at Scheveningen” este o pânză de mici dimensiuni (34,5 x 51 de centimetri) care reproduce o scenă de pe litoralul din apropiere de Haga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri