Caută
Close this search box.

Cine este fostul primar care cere anularea OUG 14. VIDEO

În instanță au fost depuse noi cereri de suspendare şi anulare a Ordonanţei 14.

În ultimele două zile, la Curtea de Apel Constanţa au fost înregistrate două dosare. Ordonanţa a fost contestată de fostul primar al oraşului Năvodari, Nicolae Matei, condamnat anul trecut la un an şi şase luni de închisoare cu executare.

Nicolae Matei a fost condamnat, în februarie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la un an şi jumătate de închisoare cu executare pentru dare de mită, fiind încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, întorcându-se astfel după gratii pentru a treia oară, după două reprize de arest preventiv care au durat luni de zile. În luna iunie 2016 fostul primar a fost eliberat.

În aprilie 2014, Nicolae Matei fusese condamnat de Tribunalul Constanţa la trei ani şi jumătate de închisoare pentru dare de mită. Instanţa a mai hotărât atunci şi confiscarea celor două loturi de teren care au fost date drept mită.

A ieșit din pușcărie după cinci luni, i s-au scăzut lunile de arest preventiv și la domiciliu, ținându-se cont și de atitudinea cooperantă cu instanțele de judecată.

Pentru a-și susține primarul, în Năvodari a fost organizat un miting în cadrul căruia s-a cerut eliberarea lui Nicolae Matei. I-au fost dedicate și poezii de susţinere și melodii precum „They don’t care about us” (Michael Jackson), „Arată-le la toţi” (Cabron şi Pacha Man), sau „Oraşul trist” (Genius). PSD Năvodari a iniţiat, potrivit digi24.ro, o campanie de strângere de semnături pentru cercetarea în libertate a primarului oraşului cu echipe de voluntari care s-au deplasat la casele din Năvodari pentru a-i îndemna pe localnici să semneze.

De asemenea, un preot a făcut și rugăciuni publice pentru Nicolae Matei.

Nicolae Matei mai este judecat, într-un alt dosar, pentru abuz în serviciu în formă continuată, tentativă la abuz în serviciu, dare de mită şi constituire de grup infracţional organizat. Început la Curtea de Apel Constanţa, procesul a fost strămutat apoi la Curtea de Apel Bucureşti, iar următorul termen în acest dosar este pe 7 martie.

Edilul a criticat atunci anchetarea sa, printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook: „A fi primar în România de astăzi echivalează cu pierderea libertății! Rușine Parlamentului că nu adoptă legi care să înlăture abuzurile procurorilor! Toți primarii din România au câte 2-3 dosare, dar în nici un oraș nu se deschide o fabrică să mai producem ceva! Funcționarii publici refuză să mai semneze și acte banale de frica DNA! Pierdem proiecte europene! Tema corupției e falsă și avem nevoie de conducători care să relanseze economia!”

FOTO: evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri