Caută
Close this search box.

Cine sunt noii miniștri din Guvernul Grindeanu

 

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat miercuri noile nominalizări din Executivul pe care îl conduce, respectiv: Tudorel Toader (Justiţie), Mihai Tudose (Economie), Rovana Plumb (Fonduri Europene) şi Alexandru Petrescu (Mediu de Afaceri).

Grindeanu a precizat că propunerile de miniştri au primit un vot unanim în CEXN al PSD şi că au rezultat în urma discuţiilor pe care le-a avut cu cei pe care „îi viza”, dar şi a consultărilor „dese” cu conducerea partidului.

Alexandru Petrescu, în prezent ministru al Economiei, a fost nominalizat pentru funcția de ministru pentru Mediul de Afaceri, care a rămas vacantă la începutul lunii februarie în urma demisiei lui Florin Jianu.

La Ministerul Economiei a fost propus, ca înlocuitor al lui Petrescu, Mihai Tudose.

Tot în ședința de miercuri, CExN al PSD a aprobat nominalizarea Rovanei Plumb pentru funcția de ministru delegat al Fondurilor Europene.

Premierul a explicat că varianta ca Tudorel Toader să fie propunerea pentru Ministerul Justiției a rezultat în urma discuțiilor purtate cu acesta, dar și a consultărilor cu colegii din PSD și coaliția de guvernare.

„Am considerat că experiența, cu toții am considerat că experiența pe care domnul rector o are în acest domeniu, experiență de aproape 10 ani la Curtea Constituțională, membru în Comisia de la Veneția, de asemenea, rector al Universității, o personalitate care îndeplinea tot ceea ce noi aveam ca și criterii în a alege un titular la Ministerul Justiției. Asta au fost concluziile noastre, le-am prezentat în coaliție și, sigur, în CExN. A fost votat în unanimitate”, a explicat Grindeanu.

La rândul său, președintele PSD, Liviu Dragnea, a întărit afirmațiile premierului despre profilul lui Tudorel Toader, subliniind că acestuia nu i se va solicita să se înscrie în Partidul Social Democrat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri