Responsabilii Apărării din Statele Unite și Coreea de Sud au convenit desfășurarea în acest an a scutului american antirachetă THAAD în Coreea de Sud, pentru a contracara amenințarea Phenianului, a precizat vineri ministerul de resort de la Seul, citat de Reuters.

„Cei doi au agreat desfășurarea și operarea sistemului THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) în acest an, așa cum a fost planificat, care este un sistem de apărare doar împotriva amenințării cu rachetă a Coreii de Nord”, a arătat ministerul citat, într-un comunicat referitor la întâlnirea dintre șeful Pentagonului, James Mattis, și omologul său sud-coreean, Han Min-koo, relatează şi Agerpres.

China și Rusia au convenit o serie de măsuri neprecizate contra preconizatei desfășurări a sistemului american antirachetă THAAD în Coreea de Sud, relata, pe 13 ianuarie, EFE, care prelua agenția chineză Xinhua.

„Contramăsurile” vor fi îndreptate spre „salvgardarea intereselor Chinei și Rusiei și echilibrul strategic în regiune”, potrivit unei declarații emise la finalul unei reuniuni bilaterale asupra securității.

SUA și Coreea de Sud au anunțat în iulie un acord de instalare a sistemului antirachetă după ultimele teste cu rachete și încercări nucleare ale regimului de la Phenian.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 8 =