Caută
Close this search box.

Departamentul de Stat al SUA critică Guvernul pentru OUG de modificare a Codurilor penale

După Ambasada Statelor Unite la Bucureşti şi Camera de Comerţ Româno-Americană, şi Departamentul de Stat american a criticat modificarea Codului Penal prin ordonanţă de urgenţă.

„Statele Unite sunt adânc preocupate de măsurile recent luate de Guvernul României, care subminează statul de drept şi reduc responsabilitatea pentru infracţiunile financiare şi de corupţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, citat de agenţia Associated Press.

Mark Toner a spus că România îşi riscă atât credibilitatea pe plan internaţional, cât şi atractivitatea pentru investitori.

Ambasadele Statelor Unite, Belgiei, Canadei, Franţei, Germaniei și Olandei au transmis, într-o declaraţie comună, o serie de critici la adresa Guvernului pe tema OUG privind Codurile penale și au cerut abrogarea acesteia.

Și Consiliul Europei a transmis că este îngrijorat de modul în care se desfăşoară lupta anticorupţie din România, după progresele înregistrate în ultimii ani, potrivit Mediafax.

De asemenea, președintele Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker și prim-vicepreședintele Frans Timmermans au declarat că sunt îngrijorați cu privire la „evoluțiile recente din România”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri