Fascinaţi de mâncarea din Transilvania, dar ignorată de orăşeni, doi englezi stabiliți în România vor să le schimbe stilul de viaţă.

Cumpără legume, fructe, miere şi brânză de la piaţa din Huedin, de la producătorii locali şi trimit bunătăţile la Cluj-Napoca. Britanicii nu fac asta pentru gustul câştigului, ci de dragul satului nostru tradiţional. În oraş au sute de clienţi care vor să mănânce sănătos și să susțină economia locală.

Sara și Douglas, doi profesori de engleză veniţi în România, spun că s-au îndrăgostit de ţara noastră.

Sara Meaker: „Am fost mult profesoară de limba engleză în Polonia și am venit prima data în România acum 20 de ani. Mi-am lăsat inima aici.”

Au devenit cunoscuţi, potrivit digi24.ro, după ce primăria din Huedin a închis piaţa în aer liber. Şi pentru că negustorii nu şi-au permis chiria în noua hală interioară, Douglas şi Sara i-au ajutat să nu rămână cu marfa nevândută.

„Cumpără marfa de la noi, de la fiecare, cumpără ceva. Lumea vine de la țara cu bagaj, cu zarzavaturi, ce poate omul să producă la țară și, dacă nu poate să vândă, vă dați seama că e greu. Și domnii ajută foarte mult!”, spun producătorii.

Cele mai multe comenzi vin din Cluj. În fiecare săptămână, clienţii așteaptă legumele, mierea, brânza, pastele sau ierburile uscate.

FOTO: digi24

 

55 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =