Caută
Close this search box.

Dragnea: Moțiunea de cenzură – o notă de subsol la discursul președintelui Iohannis

Președintele Camerei Deputaților, liderul social-democraților Liviu Dragnea, a declarat miercuri că moțiunea de cenzură depusă la Parlament de PNL și USR este doar o notă de subsol la discursul slab și răutăcios al șefului statului Klaus Iohannis.
„Mărturisesc că m-am așteptat, cel puțin la politicienii din PNL, fiind un partid cu istorie și cu tradiție, la mai multă înțelepciune în aceste momente dificile. Și eu ca și dvs constatăm că ne-am înșelat. Și PNL și USR, alături de președintele Iohannis, se pare că nu sunt interesați decât de recâștigarea rapidă a unui biet capital politic, asumându-și însă riscul să dezbine România. Ați depus o moțiune politicianistă, ipocrită, inutilă, care exprimă tot mai exasperant nemulțumirea că ați pierdut alegerile. Când oare veți înțelege că ați pierdut alegerile? Această moțiune nu este decât o notă de subsol la discursul slab și răutăcios de ieri al președintelui Klaus Iohannis. Faptul că partide întregi se pun din nou la remorca unui singur om este de natură să ne îngrijoreze, dar ne vom obișnui și cu asta. Nu este prima dată când PSD guvernează în condiții de ostilitate. Vă întreb: pentru ce au depus PNL și USR această moțiune? Pentru ca Guvernul Grindeanu să nu mai mărească salariile, să nu mai mărească pensiile, să nu mai adopte toate acele măsuri pe care românii le-au votat și care le vor face viața mai bună?”, a spus Liviu Dragnea, în plenul reunit al Parlamentului la dezbaterea moțiunii de cenzură.
El a adăugat că Executivul Grindeanu a făcut într-o lună cât Guvernul Cioloș nu a făcut într-un an.
„Cui ajută alimentarea acestei stări de ură? Ajută România, ajută românilor, ajută democrației sau ajută altora? Acest Guvern vrea să guverneze, oamenii l-au votat pentru a guverna. Lăsați Guvernul să guverneze. Moțiunea atacă o problemă în fața căreia Guvernul s-a repliat deja. Guvernul a înțeles mesajul oamenilor care au ieșit în stradă și a decis să retragă ordonanța privind modificarea Codului penal. Guvernul va lua și alte măsuri pentru a închide un conflict nedorit creat din cauza unei proaste comunicări în legătură cu acest subiect. Așteptam însă de la cei din Opoziție, unii participanți direcți la asumarea de către Guvernul Boc a legislației penale prin angajarea răspunderii Guvernului, mă așteptam la o invitație de a se reface aceste legi împreună, aici, în Parlament. Sper totuși că sunteți conștienți cu toții că, dacă Guvernul nu a adoptat aceste modificări, aceasta nu înseamnă că ele nu trebuie făcute. Ele trebuie făcute cât mai curând pentru a feri oamenii de o justiție nedreaptă”, a afirmat președintele Camerei Deputaților.
El s-a întrebat cine își asumă răspunderea pentru Codul penal „zdrențuit de peste 100 de decizii ale Curții Constituționale”. „Ceea ce trebuie să facem, dragi colegi, nu este să discutăm despre moțiuni de cenzură politicianiste, ci să ne concentrăm pentru a da României o legislație clară și dreaptă. Vă puteți ridica împotriva mea, vă puteți ridica împotriva PSD, vă puteți ridica împotriva Guvernului, dar nu vă puteți ridica împotriva interesului românilor. Prin ceea ce faceți puteți contribui la creșterea tensiunii sociale, la dezbinarea acestei țări. Această moțiune nu ajută deloc România”, a subliniat Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri