Aproape 500 de militari cu tancuri M1 Abrams şi vehicule blindate M2 Bradley sunt în drum spre baza de la Mihail Kogălniceanu.

Au făcut o oprire în Polonia, acolo unde se află centrul de comandă al brigăzii mecanizate americane, trimisă să descurajaze orice agresiune asupra aliaţilor NATO din est. Soldaţii vin din Colorado şi au început să ia cursuri de limbă română.

România a acceptat să-i primească în baza de la Mihail Kogălniceanu din Constanţa pentru următoarele nouă luni. O echipă Digi24 a stat de vorbă în Polonia cu soldaţii americani .

Militarii americani au terminat de încărcat trenurile cu echipamente şi au pornit spre România. A fost o operaţiune complicată, desfăşurată undeva în vestul Poloniei.

Maşinile de luptă de mare tonaj vor ajunge la Constanţa după o călătorie de câteva zile pe calea ferată.

Soldaţii americani care le vor însoţi sunt pregătiţi pentru cele nouă luni pe care le vor petrece în România.

„Am exersat la volan, în drum spre muncă, şi când mă întorceam acasă. Am învăţat spaniolă în Statele Unite şi am găsit asemănări. „Bine” a fost foarte uşor. Probabil că este vorba despre trecutul latin”, spune unul dintre militari, care  a tratat cât se poate de serios misiunea de a învăţa limba română.

Soldaţii care vin în România sunt originari din Colorado Springs, un oraş dintr-o regiune muntoasă a Statelor Unite. Vestea că în România vor avea marea aproape i-a bucurat.

„Îmi place să înot şi îmi place plaja. Sunt nerăbdător să fac asta, să încerc mâncarea românească şi să cunosc o nouă cultură. În Europa am fost doar în Italia, ca turist, şi în Polonia, cu armata. Sunt foarte încântat că pot călători”, spune Jon Ruskiewicz, potrivit digi24.ro.

Pe lângă tancuri şi maşini blindate, soldaţii vor aduce cu ei şi adevărate service-uri mobile pentru întreţinerea giganţilor de metal.

În România vor ajunge 500 de soldaţi americani. După nouă luni, ei vor fi înlocuiţi de o altă unitate din SUA.

FOTO: money.ro

56 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 3 =