Protestele din România îi dau apă la moară cunoscutului eurosceptic Nigel Farage. În propiul său show radio, el insistă să demonstreze că Brexit-ul este cea mai bună soluţie pentru Marea Britanie, din moment ce în Uniunea Europeană sunt şi ţări precum România, în care parlamentarii încearcă să dezincrimineze furtul pentru funcţionarii publici. Mai mult, Nigel Farage a mai spus că ţara noastră nici nu trebuia primită în Uniune. Declaraţiile sale l-au nemulţumit pe unul dintre ascultătorii săi. El l-a numit pe Nigel Farage rasist pentru aceste afirmaţii, relatează Digi24.

„Sunt proteste de stradă în România. Cele mai mari demonstraţii de la căderea lui Ceauşescu în 1989. Ei protestează împotriva unei legi care prevede că orice funcţionar public care fură mai puţin de 38.000 de lire să nu poată fi condamnat. Deci, eşti funcţionar public, deturnezi 38.000 de lire în fiecare an, nu-i nimic, primeşti doar un avertisment. Este absolut de necrezut că suntem într-o uniune politică cu o ţară ca România. Nu ar fi trebuit niciodată să li se permită să intre (în Uniunea Europeană, n.r.)”, afirmă Nigel Farage.

Declaraţiile lui Nigel Farage l-au înfuriat pe unul dintre ascultătorii săi.

„Cred că sunteţi rasist şi mi se pare ofensator modul cum aţi vorbit de România şi români. Da, sunt proteste pentru că oamenii sunt împotriva a ceea ce parlamentarii lor încearcă să facă, dar gândiţi-vă la parlamentarii britanici care au deturnat sute de mii de lire şi vor scăpa nepedepsiţi. Care este diferenţa”, întreabă un spectator.

„Tony, îţi spun eu care este diferenţa. Corupţia este absolut endemică în societatea românească şi o demonstrează fiecare raport independent care este publicat. Mai mult, Tony, este o ţară în care aproximativ patru milioane de oameni sunt discriminaţi cu brutalitate pe criterii de rasă şi mi se pare greu de crezut că suntem în aceeaşi Uniune cu o ţară care se află într-o situaţie precum România. Asta nu înseamnă, Tony, că eu spun că românii sunt oameni răi. Am cunoscut o mulţime de români minunaţi pentru că mereu mă opresc pe stradă şi îmi spun: Sunt român şi sunt o mulţime de oameni minunaţi în România. Dar ţara nu a făcut tranziţia de la anii pe care i-a trăit în comunism la o democraţie occidentală, în adevăratul sens al cuvântului”, afirmă Nigel Farage.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here