Gigantul energetic rus Gazprom a cerut guvernului rus să ia măsuri care vizează liberalizarea parțială a pieței gazelor naturale, a informat presa locală vineri.

CEO-ul Gazprom, Alexey Miller, a trimis o scrisoare premierului rus, Dmitri Medvedev, în august 2016, în care vorbea despre planurile companiei de a începe noi proiecte “orientate spre export”, în colaborare cu Shell, conform ziarului rus Kommersant.

Potrivit sursei citate, Miller a menționat în scrisoare că “partenerul străin” a propus ca, odată cu punerea în aplicare a proiectelor comune, cum ar fi instalația de gaze naturale lichefiate (GNL) de la Marea Baltică și a treia etapă a instalației GNL în Sahalin, prețurile să fie legate de cele la nivel mondial, și nu de prețul reglementat, așa cum prevede legislația rusă, potrivit Sputnik News.

Propunerea de a descentraliza parțial prețurile gazelor naturale a fost făcută pentru a fi împarțite atât veniturile, cât și riscurile care ar putea apărea ca urmare a unor modificări ale prețurilor petrolului la nivel mondial.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 2 =