Caută
Close this search box.

A început bătălia gunoaielor între primării şi operatorii de salubritate

Primăria sectorului 4 a emis o hotărâre conform căreia va încasa taxa de salubritate de la cetăţeni şi firme prin Direcţia Generală de Taxe şi Impozite Sector 4. Astfel, opertatorul REBU nu va mai colecta banii direct de la clienţi, ci îi va primi de la Primărie, în condiţiile impuse de primărie.

Această măsură a fost luată pe fondul apariţia, de la 1 ianuarie, a unei noi taxe, de 80 de lei pe tonă, pentru deşeurile depozitate la groapa de gunoi. Sigur, dacă România ar avea cuptoarele de ardere a deşeurilor pe care ar fi trebuit să le achiziţioneze de mulţi ani, asemnea suprataxe nu ar fi existat…

În fine, operatorii de salubritate nu vor să plătească acestă taxă, pentru că s-au obişnuit doar să câştige, ca atare o mută în buzunarele clienţilor, ridicând preţul serviciului chiar şi la dublu faţă de anul trecut.

Pentru a limita scumpirea, Primăria Sectorul 4 impune, de la 10 aprilie 2017, taxe unice pentru cetăţenii acestui sector. Astfel, de la acestă dată taxa de salubritate va fi, pentru persoanele fizice, de 5,03 lei/lună/persoană, pentru persoane juridice (SRL) 40 de lei/metru cub/lună, pentru Intreprinderi Miic şi Mijlocii 70 de lei/metru cub/lună, iar pentru restul, 80 de lei/metru cub/lună. La aceste preţuri se va adăuga TVA. Urmează ca operatorul de salubritate să îşi ridice banii pentru serviciul prestat direct de la Primărie, la cuantumul pe care îl impune Primăria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri