Caută
Close this search box.

Iohannis, către parlamentarii PSD: “Aţi obosit deja? Ghinion!”

klaus iohannis

 

Președintele Klaus Iohannis a criticat, marți, în plenul Parlamentului, lipsa reprezentanților Guvernului de la această ședință.

„Mulțumesc domnule președinte al Senatului, domnului președinte al Camerei Deputaților, doamnelor și domnilor parlamentari, doamnelor și domnilor musafiri, m-aș fi adresat și Guvernului, dar este ocupat. Dar nu-i bai, la ei am fost deja”, a spus Iohannis.

El le-a urat parlamentarilor un mandat plin de realizări.

„Sunteți un nou Parlament și mă bucur, chiar mă bucur mult că ați avut răbdare să stați în sală să mă așteptați și vă mulțumesc pentru primirea foarte frumoasă. Noilor și vechilor parlamentari vă doresc deopotrivă succes și un mandat plin de realizări”, a mai afirmat șeful statului, în plenul Parlamentului.

Președintele Klaus Iohannis a mai declarat că PSD, după ce a câștigat alegerile, a avut „o strategie tip kamikaze”, prima grijă fiind să se ocupe de „dosarele penalilor”.

„Cum s-a ajuns aici, la numai o lună după alegeri? În 11 decembrie, PSD a repurtat o mare victorie, dar, după aceea, cu o ciudată strategie de tip kamikaze a intrat în coliziune frontală cu o parte însemnată din societatea românească. A promis în campanie ceva. A promis în campanie ceva și s-a apucat de altceva. Pofta ce-ați poftit, grija ce-ați avut-o se vede că nu a fost cea din campanie. (…) Grija primă a fost vă ocupați de dosarele penalilor și românii sunt indignați și revoltați”, a afirmat Iohannis.

Şi a adăugat că afirmațiile președinților Senatului și Camerei Deputaților privind o încercare a sa de a răsturna Guvernul sunt false.

„Președinții celor două Camere încearcă să acrediteze în spațiul public ideea că eu nu aș digera rezultatul votului și că eu aș încerca să fac ceva ca să întorc acest rezultat, afirmă în spațiul public că aș dori răsturnarea Guvernului legitim. Nu. Fals! Ați câștigat, acum guvernați și legiferați, dar nu oricum! România are nevoie de un Guvern puternic, nu de un Guvern care cu sfială execută ordinele de partid”, a transmis șeful statului, în plenul Parlamentului.

În ce priveşte retragerea OUG 13 și eventual „demiterea chinuită a unui ministru” este prea puțin pentru ieșirea din impas, preşedintele a punctat:

„Ce facem dragilor? Care sunt soluțiile care este marja de manevră pentru a ieși din acest impas? Retragerea OUG 13 și eventual demiterea chinuită a unui ministru este cu certitudine prea puțin. Alegeri anticipate, însă, sunt în această fază prea mult. Asta este marja de manevră. Cine trebuie să vină cu soluția? Păi în mod natural cel care a venit cu problema — PSD”, a spus șeful statului, în plenul Parlamentului.

Discursul președintelui Iohannis a fost întrerupt de mai multe ori de câțiva parlamentari din sală. Majoritatea PSD a ieşit din sală în timpul discursului, dar preşedintele lor, Liviu Dragnea a rămas, “în semn de respect”, spune el.

„Ați obosit deja? Ghinion!”, le-a transmis președintele Iohannis parlamentarilor.

Președintele Klaus Iohannis a fost întâmpinat şi apoi, după discurs, copndus de către deputatul PNL Cătălin Predoiu și de senatorul USR Mihai Goțiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri