Caută
Close this search box.

Iohannis a semnat pentru desemnarea Anei Birchall ministru interimar al Justiției

ana birchall

 

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele prin care constată vacantarea funcției de membru al Guvernului prin demisia lui Florin Iordache de la șefia Ministerului Justiției și o desemnează pe Ana Birchall interimar pentru acest portofoliu, anunță Administrația Prezidențială.

Astfel, șeful statului a semnat decretele pentru constatarea vacanței unei funcții de membru al Guvernului prin demisia lui Florin Iordache, ministrul Justiției, și pentru desemnarea Anei Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, ca ministru interimar al Justiției.

De asemenea, președintele Iohannis a semnat decretele pentru constatarea vacanței unei funcții de membru al Guvernului prin demisia lui Florin Nicolae Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, și pentru desemnarea lui Alexandru Petrescu, ministrul Economiei, ca ministru interimar pentru Mediul de Afaceri.

Iordache a anunțat joi, într-un briefing de presă la Palatul Victoria, că a decis să plece de la MJ. „De când am venit la Ministerul Justiției mi-am propus și am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente și destul de sensibile. Toate inițiativele asumate sunt legale și constituționale. Proiectele propuse s-au aflat în dezbatere publică organizată de Ministerul Justiției, iar acum sunt în dezbatere parlamentară. Cu toate acestea, pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am hotărât să îmi înaintez demisia din funcția de ministru al Justiției”, a declarat Iordache.

Premierul Sorin Grindeanu a propus-o tot joi pentru acest portofoliu pe Ana Birchall.

Pe 2 februarie, Florin Jianu și-a anunțat demisia din funcția de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, subliniind că se oprește din activitatea guvernamentală pentru că așa îi dictează conștiința, „iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume”. Ulterior, Grindeanu l-a propus interimar pe Alexandru Petrescu, ministrul Economiei, pentru acest portofoliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri