Caută
Close this search box.

Jandarmii au reținut 79 de persoane în urma violențelor de la protest.#JandarmeriaProtejează

Jandarmeria Română a informat, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, că 79 de persoane au fost reținute și conduse către secțiile de poliție în vederea stabilirii identității, precum și a gradului de implicare sau vinovăție în ceea ce privește incidentele petrecute la protestul din Piața Victoriei.

Jandarmeria Română a informat, într-un comunicat de presă, că 79 de persoane au fost reținute și conduse către secțiile de poliție în vederea stabilirii identității, precum și a gradului de implicare sau vinovăție în ceea ce privește incidentele petrecute la protestul din Piața Victoriei.

Cu hashtag-urile #NuAsa și #JandarmeriaProtejeaza, Jandarmeria Română face următoarele precizări, „în scopul prezentării unei situaţii provizorii privind evenimentele care au avut loc în spaţiul public, la nivel naţional, în zilele de 1 și 2 februarie a.c.:

  • Delimitează-te de cei care produc violențe!
  • Îndepărtează-te cât mai repede de zona de contact dintre jandarmi și turbulenți, mai ales dacă ai venit însoțit de copii!
  • Nu încerca tu să-i oprești
  • Turbulenții vor încerca să se ascundă în mulțime. Nu-i lăsa și îndepărtează-te cât mai mult!
  • Respectă aceste indicații!
  • Jandarmeria va acționa numai împotriva violențelor!”

Personalul specializat al Jandarmeriei Române analizează, începând de noaptea trecută, cât și în continuare, imaginile operative și materialele foto-video primite din partea cetățenilor care s-au aflat în Piața Victoriei, pentru identificarea și sancționarea, conform legii, a persoanelor care au comis fapte antisociale ce au dus la tulburarea ordinii publice, potrivit sursei citate.

Jandarmeria mai precizează că la nivel național s-au desfășurat 70 de adunări publice, dintre care 13 au fost declarate, conform legii.

Cu excepția evenimentelor din Capitală, până la acest moment nu au fost raportate alte incidente în ceea ce privește tulburarea ordinii publice.

Jandarmii mulțumesc tuturor cetățenilor care au manifestat pașnic și au respectat indicațiile forțelor de ordine, disociindu-se de grupurile de persoane care au acționat violent.

Jandarmeria Română solicită cetățenilor și mass-media, în situația în care dețin imagini foto-video cu persoanele care s-au manifestat violent, să le pună la dispoziție prin intermediul e-mailului: op_jr@mai.gov.ro.

 

sursa foto: Jandarmeria Română

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri