Caută
Close this search box.

Legea parteneriatului civil, alternativa la căsătorie, avizată favorabil

 

Comisia pentru drepturile omului a avizat favorabil Legea parteneriatului civil, în şedinţa de miercuri, a declarat iniţiatorul proiectului, fostul deputat Remus Cernea, afirmând că noul Parlament pare a avea „un alt chip şi suflu”.

„(…) Astăzi s-a acordat şi votul şi m-am bucurat să văd că acest Parlament are sau pare să aibă un alt chip, un alt suflu, o altă atitudine în privinţa drepturilor omnului, dovadă că la Comisia pentru drepturile omului a fost o majoritate puternică, au votat în favoare parteneriatului civil deputaţi de la PSD, PNL, USR, UDMR, ceea ce este o premieră. Este un pas înainte pentru democraţia din România şi pentru ideea de a respecta drepturile omului”, a spus fostul deputat.

Remus Cernea a susţinut că legea partneriatului civil este o necesitate socială şi trebuie adoptată.

„Este o lege care ajută acele persoane care convieţuiesc în baza afecţiunii reciproce, a respectului, ani de zile, au bunuri în comun, pot avea probleme de sănătate, în privinţa contractării unor credite, iar legea propusă vine să acorde o serie de facilităţi şi să recunoască drepturi în privinţa acestor persoane”, a spus Remus Cernea.

Cernea a afirmat că 22 de state membre UE au legislaţii similare, inclusiv ţări majoritar ortodoxe precum Grecia şi Cipru.

Ultimele recensăminte au arătat că de facto peste 800.000 de cetăţeni români trăiesc în astfel de uniuni consensuale, însă, nerecunoscute de stat.

Propunerea legislativă prevede că parteneriatul civil este un contract încheiat, fără discriminare, între două persoane care decid să convieţuiască în baza afecţiunii, respectului şi sprijinului reciproc.

Legea parteneriatului civil va fi dezbătută şi în Comisia juridică, cea care va întocmi raportul care va fi supus votului plenului Camerei Deputaţilor, for decizional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri