Caută
Close this search box.

Liviu Dragnea: ”Ordonanța nu oprește procesul meu”

Liviu Dragnea a făcut, joi, declarații referitoare la ordonanțele promovate de PSD privind amnistia și grațierea. Liderul PSD și-a exprimat speranța ca Ministerul de Interne și Parchetul să afle „cine a gândit, organizat și plătit acțiunile violente” de miercuri seara.

”Guvernul a exercitat puterea în mod legitim, în spiritul şi în litera Constituţiei. Guvernul şi partidele care îl susţin suntem în continuare determinaţi să exercităm atât puterea executivă, cât şi puterea legislativă. Orice încercare de a submina activitatea Guvernului este o tentativă de destabilizare a ordinii de drept din România”, a declarat Dragnea. De asemenea, acesta a subliniat că întreg partidul susține Guvernul Grindeanu.

”PSD este un partid care a câștigat alegerile în mod corect, printr-un vot masiv. În această lună de guvernare, Guvernul a exercitat puterea în mod legitim, în baza votului primit în Parlament și indirect în baza votului primit de la cetățeni în spiritul și litera Constituției. Guvernul și partidele care îl susțin suntem în continuare determinați să exercităm atât puterea executivă, cât și puterea legislativă acordată de către cetățeni. Considerăm că orice încercare de subminare a activității Guvernului este o tentativă de destabilizare a ordinii de drept din România prin mijloace mai mult sau mai puțin legale. A fost și un vot de încredere pentru Guvern — s-a reconfirmat susținerea în unanimitate pentru Guvernul condus de Sorin Grindeanu”, a mai declarat Dragnea.

Potrivit informaţiilor din timpul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, social-democraţii s-au pronunţat, cu unanimitate de voturi, pentru menţinerea ordonanţei de urgenţă de modificare a Codurilor penale, scrie Digi24. De asemenea, ministrul Justiţiei, Florin Iordache, ar fi primit un vot de încredere din partea colegilor săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri