Caută
Close this search box.

Manager Spitalul Colentina: ”Activitatea chirurgicală nu este afectată”

Managerul Spitalului Colentina, Silvi Ifrim, a declarat, luni, că activitatea chirurgicală din spital nu este afectată. Precizarea managerului vine în contextul în care neurochirurgul Ionuț Gobej, medic la Colentina, a criticat lipsa de personal și neplata orelor suplimentare.

”Activitatea chirurgicală nu înțeleg de ce să fie afectată. Este o temă falsă. Nu a pus nimeni problema să fie afectată activitatea chirurgicală. De ani de zile toate secțiile chirurgicale din spital lucrează peste orele de program, iar ore suplimentare nu au luat decât cei din ATI, blocurile operatorii, neurochirurgie. Ceilalți din ortopedie și din chirurgie nu au luat. Așa cum s-a lucrat până acum așa se va lucra și pe viitor. Activitatea se desfășoară exact cum s-a desfășurat și până în prezent. Diferența este că eu nu pot să aprob orele suplimentare la secție de ATI și blocul operator neurochirurgie. Ore suplimentare eu nu voi acorda până când cadrul legislativ nu permite această situație. (…) Stau cam toți medicii peste program. Aproape că nu există sector de activitate unde să se plece când s-a terminat programul pentru că avem de-a face cu pacienți și nu poți să îi lași nevăzuți”, a declarat doctorița Silvi Ifrim, citată de Agerpres.

De cealaltă parte, neurochirurgul Ionuț Gobej acuză neplata orelor suplimentare, fapt ce periclitează desfășurarea activității chirurgicale. ”Avem pacienți care necesită destul de multe ore de operație. Personalul și de la secția noastră, dar mai ales de la secția de Terapie Intensivă este subnormat. Este foarte greu să găsești personal. (…) Vechea administrație găsise o formulă se pare absolut legală, dar eu nu mă pricep, nu sunt jurist ca să vă spun exact. Cert este că se găsise o soluție astfel încât oamenii care stăteau peste program primeau banii pe ore. Acum nu se mai primesc acești bani”, declară doctorul Gobej.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri