Caută
Close this search box.

Marţi, primul termen pe fond în dosarul Colectiv, la Judecătoria Sectorului 4

 

Judecătoria Sectorului 4 începe marți judecarea pe fond în dosarul Colectiv, în care cei trei patroni ai clubului – Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu – sunt acuzați de ucidere din culpă, vătămare corporală și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

În dosar mai sunt judecați Daniela Niță, patroana firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Cristian Niță (director) și Viorel Zaharia (pirotehnist), precum și persoanele juridice SC Colectiv Club SRL și SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, potrivit Agerpres.

Dosarul a fost trimis în instanță de Parchetul General pe 28 aprilie 2016, iar timp de aproape 10 luni procesul s-a desfășurat în camera preliminară.

Dezbaterile pe fond încep după ce Judecătoria Sectorului 4 (octombrie 2016) și Tribunalul București (decembrie 2016) au respins toate cererile și excepțiile depuse de inculpați și părțile civile.

Astfel, magistrații au respins cererea lui Alin Anastasescu de restituire a dosarului la Parchet și de excludere a unor mijloace de probă (imagini video înregistrate în seara zilei de 30 octombrie 2015 în clubul Colectiv, expertize în incendii și construcții, procese-verbale de redare imagini).

De asemenea, a fost respinsă solicitarea depusă de Daniela Niță, patroana firmei de artificii, de excludere a unor mijloace de probă (declarația unui martor din 31 octombrie 2015, toate procesele-verbale întocmite de procurori, declarațiile date de ea pe 8 aprilie 2016).

Același lucru s-a întâmplat și cu cererea lui Cristian Niță de excludere a unor probe (procese-verbale de redare a unor convorbiri telefonice purtate de acesta la datele de 31 octombrie 2015, 1 — 3 noiembrie 2015).

În plus, judecătorii nu au fost de acord cu solicitările unor părți civile de trimitere a dosarului la Parchet pentru completarea urmăririi penale și introducerea în cauză, în calitate de părți responsabile civilmente, a Spitalului Clinic de Urgență București-Floreasca și a Ministerului Finanțelor Publice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri