Caută
Close this search box.

Meteo. ANM anunță când vin ploi și ninsori, în special la munte

 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică de precipitații însemnate cantitativ pentru toată țara și ninsori moderate la munte și în Moldova, care va intra în vigoare în noaptea de luni spre marți.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 7 februarie, ora 2:00 – 9 februarie, ora 6:00, temporar se vor semnala precipitații în toate regiunile. Cantitățile de apă vor depăși local 15 – 20 litri/metrul pătrat, iar în Moldova, Dobrogea, Muntenia și în zonele deluroase și montane din restul teritoriului, pe arii restrânse, 30 – 40 litri/metrul pătrat.

În cursul nopții de luni spre marți (6/7 februarie) și pe parcursul zilei de marți (7 februarie), va ploua pe arii extinse, exceptând jumătatea de nord a Moldovei și zona montană înaltă, unde vor predomina ninsorile.

Începând din cursul nopții de marți spre miercuri (7/8 februarie), în cea mai mare parte a Moldovei și în zona de munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

În restul teritoriului vor fi precipitații mixte, iar în sud-estul țării, începând din după-amiaza zilei de miercuri (8 februarie), treptat vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări temporare în sudul Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei, cu viteze ce vor depăși la rafală de 50 – 55 kilometri/oră.

Trecător și pe arii restrânse se va produce polei, cu o probabilitate mai ridicată în jumătatea de sud a Moldovei și în Bărăgan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri