Caută
Close this search box.

Ministru rus: În grădina zoologică din Occident nu a crescut fiara care să-i spună ursului ce să facă

Ministrul rus

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a scandalizat cu afirmaţia: „În grădina zoologică din Occident nu a crescut fiara care să-i spună ursului ce să facă”. Diplomatul a sugerat că Moscova va desfășura o politică independentă în străinătate, inclusiv în Libia.

Răspuns pentru ministrul rus: „Noi nu dorim ca ursul să-și bage labele acolo”

Şoigu a reacționat la o declarație făcută anterior de omologul său britanic, Michael Fallon, potrivit căreia Occidentul nu dorește ca „ursul să-și bage labele în Libia”, au relatat mass-media ruse, între care agențiile de presă TASS, RIA Novosti și postul de televiziune al armatei ruse, Zvezda.

„Ei, dacă ar fi să continuăm pe tema zoologică… Ce au ei (britanicii) pe stemă? Leul, se pare. Există o veche zicală: orice leu e pisică, dar nu orice pisică e leu. Fiecare să-și vadă de propriile afaceri. Și noi nu credem că în grădina zoologică din Occident a crescut fiara care să-i spună ursului ce să facă”, a declarat Șoigu, citat de Agerpres.

Anterior, ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, a declarat că Occidentul nu este mulțumit de contactele Rusiei cu Libia, estimând că în acest fel Moscova „verifică fermitatea Occidentului, verifică Alianța”. El se referea la contactele mareșalului Khalifa Haftar, comandantul Armatei Naționale Libiene (LNA), cu Moscova.

„Noi nu dorim ca ursul (rus) să-și bage labele acolo”, ar fi spus Fallon, într-o declarație ce îi este atribuită de Daily Mail, dar și de alte ziare britanice, citând un fragment din discursul său la Conferința de securitate de la Munchen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri