Caută
Close this search box.

Muzeul de Geologie din Piaţa Victoriei, afectat de radiații

 

Ministrul Mediului a dispus deplasarea inspectorilor Gărzii de Mediu şi ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului la Muzeul de Geologie, din Bucureşti, pentru a verifica nivelul de radiaţii emis de mai multe exponate, după ce o investigaţie jurnalistică a arătat că acestea sunt foarte mari.

„Am dispus în această dimineaţă deplasarea inspectorilor de la Garda de Mediu Bucureşti la Muzeul de Geologie, precum şi a specialiştilor din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, pentru a verifica dacă nivelul radiaţiilor este, aşa cum s-a scris, peste nivelul normal. Specialiştii s-au deplasat acolo cu laboratorul mobil şi cu echipamentele necesare pentru a verifica, pe loc, nivelul radiaţiilor. Aşadar, precizez că nu este reală informaţia conform căreia nu deţinem echipamentele pentru măsurători de acest fel. De îndată ce se vor analiza datele colectate, vom ieşi public şi vom anunţa ce s-a descopoerit”, a declarat pentru Daniel Constantin, ministrul Mediului, citat de Mediafax.

Controlul a fost dispus după ce site-ul tolo.ro a publicat o investigaţie din care rezultă că în Muzeul de Geologie mai multe încăperi cu fosile şi roci ar fi contaminate, zece angajaţi ai muzeului fiind grav bolnavi.

Potrivit investigaţiei jurnalistice, ar exista un raport din 2016, care ar fi păstrat secret de conducerea Muzeului de Geologie şi de către Ministerul Cercetării şi Inovării, act care ar arăta că două zone din curtea muzeului emit radiaţii de 100 ori mai mari decât cea a zonei interzise de la Cernobîl.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri