Caută
Close this search box.

Nicolae Robu, acuzat de DNA de abuz în serviciu: Mă consider nevinovat

 

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a declarat, după audierea de la DNA, că este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu vânzarea unor case din centrul istoric al oraşului, acesta precizând că se consideră nevinovat.

Surse judiciare au declarat că este vorba despre retrocedarea ilegală a 968 de imobile din zona centrala a Timişoarei, prejudiciul fiind estimat la 40 de milioane de euro. În dosar sunt vizaţi mai mulţi functionari, relatează Mediafax.

Nicolae Robu a declarat la ieșirea de la DNA că: „Nu am motive să demisionez, n-am chiar niciun motiv”. A mai adăugat că legea privind abuzul în serviciu trebuie corectată pentru ca infractorii să fie condamnaţi, dar cei de bună-credinţă să nu fie expuşi atunci când iau decizii.

„Se pare că s-au vândut circa o mie de de imobile. Nu mă pot pronunţa asupra a ceea ce a fost înainte. A existat o hotărâre a administraţiei precedente prin care s-a permis să se vândă apartamente şi pe baza de contracte de închiriere semnate anterior datei de intrare în vigoare a legii. Din mandatul meu sunt două apartamente. E vorba de un apartament cu o cameră de 24 mp şi unul de două camere către nişte familii modeste. Nu se poate vorbi de corupţie, de persoane sus-puse. Eu am cerut aparatului primăriei şi am dovezi să-mi spună dacă aceste tranzacţii au fost făcute cu respectarea legii şi am primit răspuns că da, s-a respectat legea. Mă consider nevinovat. De aia există un aparat de specialitate, să facă toate verificările. Probabil cele mai multe case s-au vândut în timpul domnului Ciuhandu, că a intrat în viogoare legea în 1996. În 2013 eu am cerut să se investigheze toate transferurile de proprietate şi am menţionat inclusiv clanuri”, a declarat Nicolae Robu.

În aceeaşi cauză a fost pus sub învinuire fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, dar şi viceprimarul Traian Stoia.

„Nu ştiu să vă zic nimic dar vă garantez că nu am nicio treabă cu corupţia. Nu ştiu despre ce e vorba. Am primit citaţia telefonic. Nu am emoţii pentru că nu am nicio legătură cu corupţia, nici cu traficul de influenţă. Am primit un telefon să fiu la ora 10.30. Vă spun când ies”, a declarat Nicolae Robu când a ajuns la DNA.

La audieri a mers şi Traian Stoia, viceprimar al Timişoarei, avocatul acestuia precizând la ieşirea din sediul DNA este suspect. La audieri urmează să ajungă şi fostul primar, Gheorghe Ciuhandu. Avocatul lui Stoia le-a spus jurnaliştilor că toţi cei trei au calitatea de suspecţi în cauză.

Fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, pus sub învinuire de DNA

Fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a fost pus sub învinuire de DNA pentru abuz în serviciu în legătură cu vânzarea unor case naţionalizate din Timişoara. În aceeaşi cauză este cercetat şi viceprimarul Traian Stoia. La audieri este şi primarul Nicolae Robu. Prejudiciul, milioane euro.

Şi Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timişoarei, a declarat că e nevoie de reglementări clare. „Trebuie reanalizat ceea ce se întamplă. Nu e în folosul nici administraţiei, nici al oamenilor şi cred că ar trebui reanalizat la modul foarte serios sub forma unei legi foarte clare pentru că acum sunt improvizaţii. Cu tot respectul şi regretul trebuie să constat ca unii sunt cu OUG 13 şi 14 cu un punct de vedere, alţii sunt cu un alt punct de vedere. Asta derivă din faptul că legislaţia nu este consecventă, atunci trebuie un punct de vedere prin Parlament şi făcut sub forma unei legi”, a spus Ciuhandu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri