Caută
Close this search box.

O militantă Femen a întrerupt un discurs al Marinei Le Pen

O militantă a grupului feminist Femen și-a făcut joi apariția topless și a întrerupt un miting al liderei de extremă dreapta din Franța, Marine Le Pen, fiind imobilizată brutal de serviciul de pază al Frontului Național (FN), transmite EFE.

„Marine, feministă închipuită”, i-a strigat liderei FN reprezentanta mișcării Femen, într-o sală luxoasă din Paris, unde Marine Le Pen, care candidează la președinția Franței, își prezenta în fața presei și a unor diplomați din circa 50 de țări propunerile în domeniul politicii internaționale.

Tânăra, care își pictase și pe tors mesajul pe care i l-a transmis liderei FN, a fost imobilizată rapid de gărzile de corp, care au condus-o într-o sală alăturată de unde continuau să se audă țipetele femeii. Mai mulți ziariști au încercat să o urmeze pe militanta Femen, însă serviciul de protecție al FN le-a blocat calea și i-a obligat să se întoarcă în sala în care avea loc conferința Marinei Le Pen, relatează Agerpres.

Le Pen a prezentat liniile generale ale programului său în materie de politică externă, care includ apărarea independenței Franței, o apropiere de Rusia și de noua administrație din SUA și reformarea profundă a construcției europene. Ea a criticat actuala politică externă a Franței și a acuzat guvernul că le-a distribuit rebelilor sirieni arme care ar fi putut ajunge în mâinile teroriștilor din gruparea Statul Islamic.

„Câte atentate s-ar fi putut evita în Franța dacă s-ar fi păstrat relațiile cu serviciile secrete siriene?”, s-a întrebat Le Pen, care s-a angajat totodată „să termine cu tratatele europene actuale”, despre care a spus că aduc beneficii doar Germaniei, și să conlucreze „cu restul națiunilor libere” pentru „a construi o Europă nouă”. „Trebuie să terminăm cu acest monstru birocratic”, a spus Le Pen, referindu-se la Uniunea Europeană, pe care a calificat-o drept „totalitară”. „Uniunea diminuează Franța, o separă de lume (…) Mă bucur de renașterea popoarelor europene împotriva Uniunii, în favoarea Europei” în calitatea sa de continent, a adăugat ea, referindu-se îndeosebi la Brexit.

Le Pen a denunțat „aventurierismul strategic al SUA” și a salutat „realismul și voința de schimbare” ale noului președinte american Donald Trump. Totodată, Marine Le Pen a spus că Rusia este „un element decisiv al echilibrului de forțe care pot pacifica mondializarea”. Lidera FN a anunțat că dorește să se distanțeze de politica „relațiilor condescendente și a discursurilor moralizatoare” referitoare la Africa, dar a precizat că „neamestecul nu înseamnă indiferență”.

În fine, reafirmându-și dorința de a proteja mai presus de orice „interesul național”, Marine Le Pen a denunțat preeminența instituțiilor internaționale, „amenințările” reprezentate de marile mișcări de imigrație, negocierile pentru aderarea Turciei la UE și tratatul de liber-schimb UE-Canada (CETA).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri