Caută
Close this search box.

Opera in concert la Sala Radio

Vineri, 10 februarie, Orchestra Nationala Radio si Corul Academic Radio alaturi de solisti celebri ai scenei lirice nationale si internationale prezinta pubicului meloman opera verdiana Simone Boccanegra.

Actiunea este intensa, dramatismul vietii sociale vieneze din secolul al XVI-lea, dragostea dintre tineri, iubirea paterna, razbunarile, rasturnarile de situatie sunt descrise de Verdi in fiecare fraza muzicala, in fiecare act , in pasajele de virtuozitate vocale sau sunetele acute ce demonstreaza valoarea glasului solistic.

George Petean , Cellia Costea, Gelu Dobrea, Daniel Pascariu, Florin Simionca, Nicolae Simonov sunt vocile solistice care dau viata personajelor operei. Poporul, personajul multiplu care participa la fel de intens in aceasta dramaturgie este redat de Corul Academic Radio, pregatit de Ciprian Tutu.

Amplitudinea actiunilor este descrisa de partea orchestrala, virtuozitatea corzilor, timbrele alamurilor, pulsul percutiei sunt interpretate cu adevarata valoare demonstrata in fiecare stagiune de Orchestra Natioanala Radio.

Cu o impresionanta experienta in teatrele operelor lumii, Maestrul David Crescenzi pregateste aceasta seara de februarie cu o fantastica energie, atent la detalii, text, dimanica, agogica, sunet si sentiment. Redarea unei partituri inseamna de fiecare data un act unic artistic la care puteti fi martori in sala de concert a Radiodifuziunii sau pe undele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical vineri, 10 februarie, ora 19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri