Caută
Close this search box.

Gafă la OSCAR 2017: Warren Beatty a anunţat greşit cel mai bun film – „La La Land”, în loc de „Moonlight”

Moment jenant la Premiile Oscar 2017 după ce Warren Beatty a anunţat greşit iniţial că „La La Land” este cel mai bun film, corectându-se ulterior cu anunţul că pelicula care a obţinut titlul de cel mai bun film este „Moonlight”.

Cea de-a 89-a ediţie a galei Premiilor Oscar, a debutat duminică seară la Dolby Theatre din Los Angeles, marcând o serie de premiere, fiind primul an în care actorii de culoare au fost nominalizaţi la toate categoriile de premii acordate pentru actorie. Premiul Oscar pentru cel mai bun film a fost obţinut de „Moonlight”, regizat de Barry Jenkins. Filmul „La La Land”, nominalizat la 14 categorii, a primit Oscarul pentru regie, dar şi alte cinci premii.

Emma Stone a primit, duminică seară, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cea mai bună actriță pentru rolul din filmul „La La Land”, în cadrul celei de a 89-a ediții a Premiilor academiei americane de film.

La această categorie au mai fost nominalizate actrițele Isabelle Huppert („Elle”), Ruth Negga („Loving”), Natalie Portman („Jackie”) și Meryl Streep („Florence Foster Jenkins”).

Actrița în vârstă de 28 de ani a mai fost nominalizată la Oscar în 2015, pentru rol secundar în filmul „Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)”. Ea a mai câștigat un Glob de Aur și un premiu BAFTA cu interpretarea din „La La Land”.

Casey Affleck a câștigat duminică seară, la Los Angeles, premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul din „Manchester by the Sea”, în cadrul celei de a 89-a ediții a premiilor Academiei americane de film.

La această categorie au mai fost nominalizați Denzel Washington („Fences”), Ryan Gosling („La La Land”), Viggo Mortensen („Captain Fantastic”) și Andrew Garfield („Hacksaw Ridge”).

Actorul în vârstă de 41 de ani, a cărui carieră s-a derulat în cea mai mare parte în umbra mai celebrului său frate, Ben Affleck, a mai fost nominalizat la premiul Oscar pentru rol secundar în 2008 cu producția „The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford”.

El a mai câștigat cu rolul din „Manchester by the Sea” un Glob de Aur și un premiu BAFTA.

Justin Hurwitz a câștigat duminică seară, la Los Angeles, două Oscaruri, unul pentru cea mai bună coloană sonoră și celălalt pentru cel mai bun cântec original.

„Îi mulțumesc bunului meu prieten Damien” Chazelle, regizorul „La La Land”, a spus Justin Hurwitz în discursul de primire al celor două Oscaruri.

„Le mulțumesc tuturor muzicienilor din Los Angeles care au cântat pe aceste compoziții originale. Eu doar am pus note pe o pagină și ei sunt aceia care au făcut această muzică frumoasă”, a adăugat el.

Fapt rar, două dintre cele două creații ale sale s-au aflat printre cele cinci finaliste la categoria cel mai bun cântec, ‘City of Stars’ și ‘Audition (The Fools Who Dream)’. În final a câștigat prima, intrepretată de cele două vedete ale filmului, Ryan Gosling și Emma Stone.

Damien Chazelle („La La Land”) a primit duminică, la Los Angeles, premiul pentru cel mai bun regizor, în cadrul galei celei de a 89-a ediții a premiilor Academiei americane de film.

Oscarul pentru regie a fost disputat anul acesta între „dirijorul” musicalului „La La Land” și Denis Villeneuve („Arrival”), Mel Gibson („Hacksaw Ridge”), Kenneth Lonergan („Manchester by the Sea”) și Barry Jenkins („Moonlight”)

Tânărul regizor în vârstă de 32 de ani a câștigat și două Globuri de Aur (regie și scenariu) și premiul BAFTA pentru regie cu „La La Land” și a mai fost nominalizat la Oscarul pentru scenariu originar. El mai are o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptare din 2015, cu filmul „Whiplash”.

Filmul „Moonlight” a primit duminică, la Los Angeles, premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat, în cadrul celei de a 89-a ediții a premiilor Academiei americane de film. Scenariul este scris de Barry Jenkins, după o povestire de Tarell Alvin McCraney.

Filmul „Manchester by the Sea” a primit, duminică, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original, în cadrul celei de a 89-a ediții a premiilor Academiei americane de film.

Semnatarul scenariului, Kenneth Lonergan, i-a avut drept contracandidați la această categorie pe Taylor Sheridan („Hell or High Water”), Damien Chazelle („La La Land”), Yorgos Lanthimos și Efthimis Filippou („The Lobster”) și pe Mike Mills („20th Century Women”).

Zootopia” a primit, duminică seară, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cel mai bun film de animație, în cadrul celei de 89-a ediții a galei premiilor Academiei americane de film.

La această categorie au mai fost nominalizate animațiile „Kubo and the Two Strings”, „Moana”, „The Red Turtle” și „My Life as a Zucchini”.

„Zootopia” a fost regizat de Byron Howard și Rich Moore, iar vocile personajelor principale, o iepuroaică care tocmai a fost primită în rândurile poliției și partenerul ei neobișnuit, un vulpoi escroc, sunt interpretate de Ginnifer Goodwin și de Jason Bateman.

Cum era de așteptat, „The Salesman”, o coproducție Iran-Franța, a primit, duminică, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, în cadrul celei de a 89-a ediții a premiilor Academiei americane de film.

La această categorie au mai fost nominalizate producțiile „Toni Erdmann” (Germania), „A Man Called Ove” (Suedia), „Land of Mine” (Danemarca) și „Tanna” (Australia).

În regia lui Asghar Farhadi, care a semnat și scenariul, cu Taraneh Alidoosti, Shahab Hosseini și Babak Karimi în roluri principale, filmul „The Salesman” spune povestea unui cuplu de actori iranieni a căror viață se complică într-o perioadă în care sunt nevoiți să se mute într-o altă locuință și repetă rolurile din celebra piesă a lui Arthur Miller, „Death of a Salesman”.

Aceasta este cea de-a doua victorie iraniană la secțiunea rezervată filmului străin și vine la cinci ani după ce drama „A Separation”, a aceluiași Asghar Farhadi a câștigat prestigiosul premiu Oscar pentru film străin.

Farhadi, alături de actrița din rolul principal, Taraneh Alidoosti, a anunțat încă de acum o lună că nu va participa la ceremonia Oscar în semn de protest față de decretul președintelui american Donald Trump privind interdicția de călătorie pentru șapte țări predominant musulmane, printre care și a sa.

„Absența mea este motivată de respectul pe care-l port oamenilor din țara mea și celor din celelalte șase țări care au fost tratați fără respect de această lege inumană care interzice intrarea imigranților în SUA (…) Divizarea lumii între categoriile noi și dușmanii noștri generează frică, o justificare mincinoasă pentru agresiune și război”, conform mesajului cineastului iranian.

Viola Davis a primit, duminică seară, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin pentru rolul din producția „Fences”, regizată de Denzel Washington.

La această categorie au mai fost nominalizate actrițele Naomie Harris („Moonlight”), Nicole Kidman („Lion”), Octavia Spencer („Hidden Figures”) și Michelle Williams („Manchester by the Sea”).

În regia lui Denzel Washington, care interpretează și rolul principal, filmul „Fences” prezintă lupta unui tată afroamerican să-și susțină familia în anii ’50, într-o perioadă de segregare rasială în SUA. Filmul este o adaptare a unei piese de teatru scrise de August Wilson.

Viola Davis, 51 de ani, a mai fost nominalizată la Oscar de două ori. Prima nominalizare s-a produs în 2009, pentru rol secundar cu filmul „Doubt”, iar cea de-a doua, pentru rol principal, în 2012 cu interpretarea din filmul „The Help”. Davis a câștigat cu rolul din „Fences” și un Glob de Aur, un premiu SAG (Screen Actors Guild) și alte premii din partea criticilor.

Filmul „O.J.: Made in America” a obținut, duminică seară, la Los Angeles, premiul pentru cel mai bun documentar, în cadrul celei de a 89-a ediții a galei Oscarurilor.

La această categorie au mai fost nominalizate documentarele „13th”, „I Am Not Your Negro”, „Life Animated” și „Fire at Sea”.

După două decenii de la producerea evenimentelor în care a fost implicat atletul și actorul OJ Simpson, povestea lui continuă să fascineze și să polarizeze opinia publică.

Actorul Mahershala Ali a primit, duminică seară, în cadrul celei de a 89-a gale a Oscarurilor, premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru interpretarea din filmul „Moonlight”.

La această categorie au mai fost nominalizați actorii Jeff Bridges („Hell or High Water”), Lucas Hedges („Manchester by the Sea”), Dev Patel („Lion”) și Michael Shannon („Nocturnal Animals”).

În regia lui, Barry Jenkins („Medicine for Melancholy” — 2008), care a semnat și scenariul, filmul „Moonlight” vorbește despre legăturile dintre oameni și despre modul în care aceste legături îi fac pe oameni să se descopere pe sine. Producția este o cronică a vieții unui tânăr afroamerican de la copilărie la maturitate, pe măsură ce încearcă să-și găsească un loc al lui în lume, într-un cartier rău famat din Miami.

Acesta este primul Oscar din cariera lui Mahershala Ali. Actorul în vârstă de 43 de ani a mai fost nominalizat cu acest rol la Globurile de Aur. El joacă și într-un alt film nominalizat la Oscar în acest an, „Hidden Figures”, despre echipa de matematiciene de culoare care lucrau pentru NASA în anii ’60.

Actorul originar din Oakland, California, este celebru pentru rolul lui Remy Danton din serialul „House of Cards”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri