Caută
Close this search box.

Peste 56 de milioane de persoane au tranzitat România în 2016

 

Un număr de 56.400.000 de persoane, dintre care 46.970.000 cetățeni U.E. și 9.430.000 cetățeni non-U.E, au tranzitat punctele de frontieră ale țării noastre în anul 2016, mai mult cu 22,3% față de anul trecut, se arată în bilanțul de activitate pe anul trecut al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

În urma controalelor desfășurate de polițiștii de frontieră se evidențiază că nu s-a permis intrarea în țară a 164 cetățeni străini, se arată într-un comunicat de presă.

Totodată, la controlul de frontieră au fost depistate și predate autorităților competente 2.959 persoane, cetățeni români și străini, date în urmărire generală, pe linia migrației ilegale, polițiștii de frontieră depistând 1.624 cetățeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera.

Au fost depistate 351 grupuri de migranți si au fost identificați 140 traficanți/facilitatori.

Polițiștii de frontieră au constatat 19.083 fapte ilegale, dintre care 8.084 infracțiuni și 10.999 contravenții. Cele mai multe infracțiuni au fost tentativă sau trecerea ilegală a frontierei și falsul sau uzul de fals (2.669 fapte), urmate de infracțiunile de natură economico-financiară.

S-a constatat că 16.200.000 mijloace de transport au trecut frontiera națională.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, a apreciat marți, la ședința de bilanț a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, modul în care Poliția de Frontieră a gestionat, în anul 2016, fenomenul migraționist, remarcând că, deși presiunea a crescut la frontierele României, țara noastră a acționat într-un mod profesionist, asigurând securitatea la granițele Uniunii Europene, fără a afecta dreptul la liberă circulație al cetățenilor europeni.

„Am parcurs cu multă atenție materialul de evaluare a activității de anul trecut și, mai departe de datele sintetice, cifrele impresionante, realizările și rezultatele semnificative pe care le-ați înregistrat, rezultă o primă concluzie foarte importantă: siguranța frontierelor României este pe mâini bune!”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, într-un comunicat de presă remis AGERPRES cu ocazia evenimentului.

În context, ministrul Afacerilor Interne a subliniat contribuția semnificativă a Poliției de Frontieră la securitatea comună a spațiului european, prin participarea la misiunile FRONTEX sau BESA: ‘Creșterea implicării României în mecanismele europene înseamnă, înainte de toate, profesionalism, seriozitate și recunoașterea eficienței polițiștilor de frontieră români. Ca român, ca ministru de interne, sunt mândră de dumneavoastră și de colegii dumneavoastră care se află în aceste misiuni și pe care îi salut și le transmit respectul meu’, a spus Carmen Dan.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri