Caută
Close this search box.

Praga, acoperită de smog, la fel și alte regiuni din Cehia

 

Institutul Hidrometeorologic din Cehia (CHMI) a anunțat joi o alertă de smog pentru Praga și pentru regiunea centrală Boemia, fiind cea de-a doua alertă de smog în 2017 și cea mai gravă din ultimii ani pentru această țară, informează Xinhua.

Smogul a fost înregistrat și în alte zone din Republica Cehă, cea mai gravă situație fiind raportată în regiunile Pardubice, Hradec Kralove și Zlin.

Rezidenții și turiștii, în special cei cu probleme respiratorii și cardiace, vârstnicii și copiii sunt sfătuiți să rămână în case, iar activitățile fizice în exterior trebuie evitate.

Potrivit experților CHMI, vehiculele sunt o sursă majoră de poluare a aerului din Praga. În cazul în care situația nu se va îmbunătăți în următoarele 48 de ore, autoritățile vor trebui să ia măsuri, cum ar fi oferirea transportului public gratuit în capitală și în alte regiuni afectate de smog.

Primăria din Praga a îndemnat joi șoferii să nu își folosească automobilele personale și să aleagă transportul public, în timp ce fabricilor aflate pe raza orașului li s-a cerut deja să își limiteze producția până la normalizarea situației.

CHMI va continua să monitorizeze situația smogului din capitală și din alte regiuni din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri