Caută
Close this search box.

Proiect nou de modificare a Codului Penal, pus azi în dezbatere publică pentru 30 de zile

Un proiect de lege de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală va fi pus astăzi în dezbatere publică, a anunțat ministrul Justiției.

„Proiectul de lege va cuprinde toate dispozițiile și toate deciziile Curții Constituționale pentru acele articole care au fost declarate neconstituționale. Și în ordonanță și în proiectul de lege se vor regăsi toate acele articole care au fost declarate neconstituționale”, a spus Florin Iordache. Ministrul a mai adăugat că „înainte de a merge cu acest proiect mai departe, toţi specialiştii vor putea avea un punct de vedere. Potrivit legii, proiectul va rămâne în dezbatere 30 de zile”.

Ministrul Justiției nu a făcut comentarii asupra faptului că al doilea articol din OUG 14, care a abrogat OUG 13, a fost declarat neconstituțional și astfel să fie declarată toată ordonanța 14.

„În momentul în care a fost abrogată ordonanța de urgență s-a revenit la forma inițială. Forma inițială a cuprins foarte multe aspecte neconstituționale. Cum în Codul penal și de procedură penală care au fost declarate neconstituționale. Nu am făcut decât să revenim la situația de dinainte de ordonanță”, a declarat Florin Iordache.

El a mai spus, potrivit digi24.ro, că înainte de a fi trimis în Parlament vor fi consultați specialiștii din domeniu.

Potrivit unui comunicat de presă de ieri, Guvernul a anunțat că este vorba despre „un proiect de lege care să pună în acord realitățile juridice interne și internaționale – deciziile Curții Constituționale, legislația națională și directivele europene – va fi rezultatul unei ample consultări publice”.

FOTO:evz.ro

Potrivit sursei citate, până la momentul în care va rezulta un proiect agreat cu toți participanții la dezbatere, nici o altă propunere legislativă pe tema modificării Codului penal și a Codului de procedură penală nu va face obiectul vreunei decizii în Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri