Caută
Close this search box.

Protestele din Bucureşti şi din ţară nu se vor opri. Ce vor cere manifestanţii

Reprezentanţii protestatarilor bucureşteni anunţă că nu vor renunţa la acţiunile din faţa Palatului Victoria. Mai multe importante comunităţi formate pe Facebook s-au unit şi şi-au stabilit obiectivele.

Printre altele, cer demisia Guvernului şi a preşedinţilor celor două Camere şi adoptarea în Parlament a unei declaraţii de susţinere a luptei împotriva corupţiei.

„Membrii Grupurilor de Facebook #Rezistenta, 600000 pentru România și Corupţia Ucide, la care se adaugă alte grupuri la nivel național, anunță că vor continua protestele, alături de ceilalţi cetăţeni care protestează, în ciuda încercărilor de intimidare din ultimele zile”, scrie în debutul unui manifest postat pe pagina Corupţia Ucide şi trimis şi pe adresa digi24.

Autorii semnalează că se fac tot mai multe presiuni asupra protestatarilor, începând de la ameninţările cu anchetarea celor care îşi aduc copiii la manifestaţii până la încercarea de evacuare din Piaţa Victoriei a ultramaratonistului Andrei Roşu.

Alianţa constitută pe Facebook are cinci revendicări:

1. Aprobarea cu celeritate în Parlament a Legii de respingere a OUG 13/2017 și aprobarea Legii pentru aprobarea OUG 14

2. Demisia premierului Sorin Grindeanu

3. Demisia Președintelui Camerei Deputaților Liviu Dragnea

4. Demisia Președintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu

5. Adoptarea de către Camerele reunite ale Parlamentului a unei declaraţii comune prin care susţin activitatea anticorupţie.

Autorii manifestului precizează că acest cinci puncte nu sunt negociabile, dar şi că îşi doresc respectarea rezultatului votului din 11 decembrie.

„Dorim să realizăm o dezbatere publică adevărată și să obținem un dialog cu autoritățile statului, astfel încât vocea românilor să fie ascultată și să prevenim derapaje de la normele democratice, de genul OUG 13” .

FOTO: businessmagazin.ro

Un răspuns

  1. „Boala lunga. moarte sigura”, adica -garantat- un alt fiasco, precum cel de la situatia Colectiv.Intinderea -in timp-a acestor demonstratii nu va rezolva NIMIC, da timp celor vizati sa se regrupeze si sa aduca in prima linie alti pioni pregatiti, dar care -deasemeni- au o aura -macar- de neutralitate., cu care inseala masele (vezi cazurile recente, ponta, ciolos)..Asa se procedeaza de zeci de ani in Romania, „rotirea cadrelor” desi total evidenta si demonstrabila, este -in continuare acceptata(chiar ceruta) de manifestanti, care (cei de buna credinta) cad in plasa profesionistilor si astfel se deturneaza cea ce de fapt ar trebui cerut si IMPUS din prima zi: Distrugerea integrala a acestei clase politice de dupa „89, intoarcerea la Monarhie cu aport Englez, confiscarea totala a averilor acestor 4-5 mii de indivizi care „conduc” natia de peste 65 de ani etc. insa aceasta nu o mai poate face asa-zisa societate civila, ci doar Armata & Comp., si mai degraba doar interventia cadrelor militare atasate la NATO, care prin relatiile lor in tara(in Armata, Politie, SS , Justitie) pot crea un comandament si o unitate solida de actiune, care sa garanteze impactul, adica sa deruleze si definitiveze actiunea amintita , in doar cateva zile…Altfel, populatia va obosi din nou, multi vor pleca din tara (simtindu-se vizati de acum inainte) si tot asa, puterea malefica care conduce, va ramane in functie, cu mici fardari cerute si „impuse” (aiurea!) de strada….Romania este intr-o situatie critica, iar tratamentul nu poate fi decat RADICAL.Punct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri