Caută
Close this search box.

Protestul Copiilor, ca o plimbare în parc. A cincea zi din Piaţa Victoriei a adus deja 5.000 de oameni

 

Protestele au reînceput sâmbătă, primul fiind cel al copiilor, iniţiat de comunitatea „Corupţia Ucide” şi intitulat „Educaţie pentru democraţie – Lecţia de educaţie civică”. De asemenea, este programat începand cu ora 13.00 un protest ce va include, începând cu ora 16.00 un marş spre Parlament şi un lanţ uman în jurul sediului legislativului.

De dimineaţă, grupuri-grupuri de părinţi şi copii, în special bebeluşi au început să ocupe Piaţa Victoriei. Continuă să vină grupuri compacte de părinţi cu copii, dinspre staţia de metrou de la Victoriei. Copii au adus baloane şi jucării de plush. În piaţă sunt zeci de cărucioare pentru copii. Există un punct unde se oferă copiilor gratuit mâncare şi apă. Bulevardele Kiseleff şi Aviatorilor sunt închise deja şi se estimează că deja sunt 5.000 de persoane.

Piaţa e momentan îngrădită în perimetrul alveolei centrale unde sunt adunaţi oamenii. Jandarmeria atrage atenţia părinţilor să-i supravegheze bine pe copii.

„Ei au venit cu huliganii, noi venim cu copiii. Sâmbătă, aşa cum ne-aţi propus, hai să luăm copiii de mână, în braţe, în cărucioare, pe umeri şi să facem cel mai paşnic şi colorat protest!”, se scrie pe pagina protestului copiilor.

„Ne întâlnim la 11.00 şi plecăm la 14.00-16:00 (spre casă, pentru a duce copii, dacă nu îi luăm cu noi la marşul spre Parlament)”, se precizează pe Facebook, cu adăugirea că „se aude că şpaga e o bomboană de copil”.

Un alt eveniment creat pe Facebook de comunitatea „Corupţia ucide” este noua manifestaţie în faţa Guvernului, începând cu ora 13.

„La ora 16:00 plecăm în marş către Parlament. Când ajungem la Parlament, facem lanţ uman în jurul Parlamentului”, scrie pe pagina citată.

Sursa foto: Hotnwes.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri