Caută
Close this search box.

Protestul susţinătorilor PSD are loc la Cotroceni

 

Aproximativ 300 de oameni, majoritatea persoane în vârstă, protestează duminică, la Palatul Cotroceni, scandând „Demisia” şi „Iohannis şi ai lui, trădătorii neamului” şi afişând hârtii pe care scrie: „Susţin Guvernul legitim”, „Jos Iohannis”, „Jos Kovesi” şi „Jos labele de pe Guvern”.

Unii dintre manifestanţi spun că cei care protestează în Piaţa Victoriei sunt manipulaţi, iar alţii reclamă faptul că ei trebuie să stea pe un trotuar, în timp ce la protestul din faţa sediului Guvernului este spaţiu larg de desfăşurare.

Oamenii spun că au venit la protest în urma mesajelor de mobilizare de pe reţelele de socializare.

Manifestanţii scandează „Huo mass-media securistă”, „Trădătorul”, „Jos infractorul”, „Vânzătorul de copii”, „Votul meu contează”, huiduie şi fluieră, relatează News.ro.

Cei mai mulţi au hârtii albe pe care scrie „Susţin guvernul Grindeanu, reprezint vocea tăcută a străzii”, „Jos cu Iohannis, trădător de ţară”, „Eu sunt românul tău”, „Vrem o Românie fără preşedinte penal”, „Jos labele după (sic!) ţară”, „Iohannis, nu uita, România nu-i ţar (sic!) ta”, „Tineretul a ieşit în stradă de frică că îi dă afară corporaţiile”.

O femeie aflată printre protestatari spune că prin această acţiune nu se vrea dezbinare şi că respectă dorinţa tinerilor din Piaţa Victoriei de a protesta, dar crede că aceştia sunt manipulaţi.

„Nu vrem dezbinare. Noi am fost de acord să iasă tinerii în stradă, dar vrem să ni se respecte votul, vrem la guvernare acest PSD şi ALDE. Văd că protestele din Piaţa Victoriei sunt manipulate. Tinerii care au ieşit în stradă sunt manipulaţi”, a spus femeia.

Unul dintre protestatari le reproşează jurnaliştilor că dezinformează şi că el a făcut „revoluţia”, iar atunci când a fost întrebat cum a ajuns la protest şi ce revendicări are, a vrut să lovească un jurnalist, care a fost apărat de patru persoane.

Protestul are loc pe trotuarul din faţa Palatului Cotroceni, circulaţia în zonă nefiind blocată.

Un manifestant le-a spus jandarmilor că nu este corect ca ei să fie înghesuiţi pe trotuar şi cei care protestează în Piaţa Victoriei să aibă un spatiu atât de larg de desfăşurare.

Protestul din faţa Palatului Cotroceni are loc simultan cu manifestaţia din Piaţa Victoriei, unde de şase zile se strâng peste 100.000 de oameni, sâmbătă participând peste 170.000 de oameni, nemulţumiţi de ordonanţa de urgenţă privind codurile penale.

Sursa foto: News.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri