Caută
Close this search box.

Simulare. Focuri de armă și ofițeri antitero, în centrul Capitalei

Mobilizare generală în centrul Bucureştiului unde a avut loc un exerciţiu antitero – s-a simulat intervenţia în cazul unui atac terorist la Ambasada Israelului. Scenariul a fost unul complex – a inclus o luare de ostatici, dar şi detonarea unei bombe.
Lupătorii antitero au coborât în rapel de pe bloc până la etajul V. Au intrat pe geam, au aruncat și câteva fumigene. Este încăperea unde s-a presupus că a avut loc luarea de ostatici. Din cel puțin cinci „teroriști”, trei dintre ei au fost deja neutralizați și capturați de forțele antitero ale SRI. S-au auzit focuri de armă. Printre „ostatici” sunt persoane care se aflau în ambasadă, dar și personal al reprezentanței diplomatice.
În interior a avut loc și o „negociere” și se testează tot ce s-ar putea întâmpla într-o astfel de situație. Accesul pe străzile adiacente a fost restricționat și au fost prezenți reprezentanți ai forțelor de securitate israeliene care păzesc ambasada din România, cel puțin 50 de agenți antiter ai SRI, jandarmi și pirotehniști, negociatori. Pe toate blocurile din jurul ambasadei au fost urcați lunetiști. Au fost instalate și camere cu termoviziune, astfel încât cei de afară să știe tot timpul ce se întâmplă înauntru.
Scenariul exercițiului a prevăzut ca, la un moment dat, să apară și un jihadist care să aibă o centură cu dinamită pe care să o detoneze.
S-au mai desfășurat în trecut exerciții antitero, dar este primul de o asemenea complexitate.
Exerciţiul a început sâmbătă, la ora 07.30, fiind organizat cu acordul serviciului de securitate al Ambasadei Israelului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri