Nicolae Grindeanu, fost inspector școlar general în Caraș-Severin,trebuie să răspundă astăzi întrebărilor instanței într-un dosar în care sunt reținute mai multe fapte de abuz în serviciu.

Tatăl prim-ministrului este adus în fața instanței de către procurorii anticorupție pentru a explica motivele care au stat la baza deciziei sale de a permite cursanților Școlii Sanitare Postliceale „Carol Davila” din Caransebeș să susțină examenele finale la Călan, acasă la managerul instituției de învățământ, președinte al UNPR Călan, Eleonora Gavrilesc.

Procurorii au descoperit că această școală punea diplome de asistent medical până și în brațele unor cursanți care au trecut o singură zi pe la ore. Cu alte cuvinte, trimitea în sistemul medical niște habarniști. Tocmai de aceea, Eleonora Gavrilesc avea nevoie ca examenele finale să se dea în condiții „speciale”. Ceea ce s-a și întâmplat. Dar asta doar după ce Nicolae Grindeanu ar fi fost apelat pe linie politică, potrivit expressdebanat.ro.

În rechizitoriul procurorilor se reține că, inițial, tatăl premierului nici nu a vrut să audă de mutarea examenului de la Reșița la Călan. Șefa UNPR ar fi tras însă sfori și ar fi ajuns, pe linie politică, la colegii din PSD Caraș-Severin.

Vor fi audiați într-adevăr trei martori, printre care și domnul Grindeanu, care la acea vreme era inspector școlar general. Cu siguranță că din partea apărării vor fi nenumărate întrebări privind presupusele infracțiuni săvârșite de clienta mea, doamna Gavrilesc. Domnul Grindeanu poate lămuri anumite aspecte referitor la faptul dacă a fost sau nu vreo intervenție la domnia sa din partea unor personaje politice din Caraș-Severin.

Așteptăm cu interes și decizia Parlamentului cu privire la infracțiunea de abuz în serviciu, cu precizarea că și Curtea de Apel Alba Iulia a admis punerea în libertate a unui condamnat definitiv pentru faptul că abuzul în serviciu în mare parte ar fi fost dezincriminat”, a explicat avocatul Cosmin Bolosin.

”Nu știu, știu că e martor în instanță. Nu știu să vă dau amănunte. Va merge ca martor să declare. ”, a spus Sorin Grindeanu la Antena 3, marți seara.

FOTO: expressdebanat.ro

235 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here