Caută
Close this search box.

Tenul, primul care trădează vârsta. Cosmetica, la îndemâna oricui

Cum arată un ten perfect? Aceasta este întrebarea! Astfel, prima etapă în căutarea perfecțiunii tenului este aceea de a afla ce ne dorim și să identificăm nevoile specifice tenului nostru.

Aspectul tenului este foarte important și de aceea este necesar să-l îngrijim corespunzător, lucru valabil atât pentru femei cât și pentru bărbați. De cele mai multe ori se utilizează produse care nu corespund tipului personal de piele întrucât este posibil să nu se identifice corect aceasta. Știm ca există mai multe tipuri de ten: normalgrasuscat sau mixt. Dacă nu reușiți să vă identificați tipul de ten recomandarea mea este sa apelati la un specialist cum este cosmeticiana, dermatologul cu experiență care să vă ajute in această direcție și să vă recomande ce tip de produse vă sunt necesare pentru o îngrijire optimă.

Tipurile de ten
Tenul normal –  textura catifelată, pori fini,culoare uniforma. Tratamentele recomandate de intretinere si folosirea cremelor ce contin factor cu protectie solara.
Ten uscat-prezinta o culoare usor palida si textura subtire,linii fine,descuamare a tenului din cauza lipsei de hidratare. Acest tip de ten se usucă foarte ușor, deoarece glandele sebacee nu produc suficient sebum. Acest tip de ten imbătrânește mai repede decât tenul normal și gras iar ridurile de expresie sunt mult mai vizibile. Este necesară hidratarea atât cu o cremă de zi cât și cu o cremă de seară/
Tenul gras – are textură uleioasă cauzată de secreția de sebum în exces. Acest tip de ten este predispus la puncte negre, pete și coșuri. Acumulează rapid impurități din mediul exterior și necesită o curățare mai atentă.
Tenul mixt –  are textură mixtă și este o combinație între cele două tipuri extreme de ten (gras și uscat): o parte a feței prezintă ten gras, care este „zona T” ce cuprinde zona centrală a feței (nasul, bărbia si fruntea) iar restul – ten uscat (obrajii și zonele din jurul ochilor și a gurii). Astfel fiecare parte a feței trebuie tratată în mod corespunzător.
Simțiți-vă frumoasă!
Îngrijirea zilnică trebuie să fie un moment de relaxare, să vă ofere o stare de bine.
După ce am identificat tipul de ten este necesar să ținem cont de anumite reguli și anume,
îngrijirea tenului in mod corespunzator – utilizarea unui gomaj ce nu agresează foarte tare tenul, de 1-2 ori pe săptămână.  Sfaturi și idei de la cosmeticiana  Adriana Ramona Dinu, specialist cosmetician Eurodiagnostic din Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri