Caută
Close this search box.

Un nou protest al copiilor în Piața Victoriei

Sâmbătă în jurul orelor prânzului este anunțat un nou protest în Piața Victoriei la care sunt invitați părinții cu copii, promovat de comunitatea „Corupția ucide” și intitulat „Educație pentru democrație – Lecția de educație civică”.

„Ne întâlnim la 11.00 și plecăm la 14.00-16:00. Ei au venit cu huliganii, noi venim cu copiii. Sâmbătă, așa cum ne-ați propus, hai să luăm copiii de mână, în brațe, în cărucioare, pe umeri și să facem cel mai pașnic și colorat protest! Ne vedem în piața Victoriei începând cu ora 11:00. (PS – Se aude că șpaga e o bomboană de copil”, se scrie pe pagina de Facebook a evenimentului, potrivit Hotnews.ro.

Un protest similar a mai avut loc în urmă cu două săptămâni, atunci venind în fața guvernului câteva mii de părinți și copii. Atunci copii s-au jucat și au desenat pe asfalt.

Evenimentul vine în contextul în care Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) anunță ca a primit, până miercuri după-amiaza, 25 de sesizari privind prezența copiilor la protestele din ultima perioadă, în timp ce, la nivelul a 39 de Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, au fost înregistrate alte patru sesizări.

„Nu a fost niciun fel de poliție din partea Ministerului Muncii și Justiției Sociale. În subordinea noastră există Autoritatea Nationala pentru Protecția Copilului. Abia în această săptămână, când presa a solicitat pe 544/2001 să se precizeze numărul, atunci am trimis și noi o adresă către autoritate. Nu am cerut Autorității să ia măsuri, nici nu poate să ia, doar centralizează aceste sesizări, Poliția este cea care identifică persoanele și amendează”, a precizat ministrul Muncii.

Olguța Vasilescu a mai spus că doar două din sesizările primite se referă la o persoană anume, fiind vorba despre Nicușor Dan, președintele USR.

„M-am interesat și de cine sunt făcute aceste sesizări, parte de presă, parte de ONG-uri, parte de persoane fizice, niciuna dintre aceste persoane nu este din PSD.  Din câte știu, nu au fost sesizări pe persoană, doar două cu referire la Nicușor Dan care a venit cu copilul la miting, pe restul nu știu cum ar putea Poliția să le rezolve”, a mai spus Vasilescu.

De cealalta parte, Nicușor Dan spune că declarațiile ministrului Muncii despre prezența copiilor la protestele de strada reprezintă „o interpretare total eronată”.  Liderul USR declara că nu e ca și cum s-ar fi dus cu copilul la cerșit, ci la „un miting civilizat, prietenesc, în care copilul s-a simțit bine”.

Directia pentru Protecția Copilului Sibiu sare în apărarea părinților care și-au adus copiii la protestele din ultimele săptămâni, arătând că demersul lor nu încalcă nicio lege. Ba mai mult, interdicția copiilor de a participa la manifestații ar îngrădi drepturile părinților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri