Caută
Close this search box.

Unul dintre cei mai inteligenţi copii din lume trăieşte în România

Alexandra Dimofte este unul dintre cei mai inteigenţi copii din lume. La 12 ani, Alexandra folosește matematica în pictură şi a reuşit să vândă câteva tablouri.

„Legătura dintre matematică şi pictură este că în pictură trebuie respectate anumite proporţii, mai ales la corpul uman, animale, naturi statice.”, spune Alexandra Dimofte.

Alexandra crede că matematica este în tot ce ne înconjoară. Până şi în pictură. Fata este unul dintre cei mai mici membri MENSA, organizaţie care adună cei mai deştepţi pământeni. Dacă un copil obişnuit are coeficientul de inteligenţă între 100 şi 114, cei supradotaţi ajung să depășească 140, potrivit digi24.ro.

Laurentiu Iancu, Coordonator: „Rezultatul eligibil la testarea Mensa înseamnă un IQ peste 132, totuşi părinţii trebuie să înţeleagă că inteligenţa nu este singurul atribut necesar unui copil pentru a avea succes în viaţă.”

Alexandrei îi plac cifrele, dar în aceeaşi măsură culorile, umbrele, proporţiile. Până acum a pictat 27 de tablouri şi a vândut 16:

„Am început să pictez de la grădiniţă şi sunt în al treilea an la Şcoala de Arte din Galaţi.”

„În momentul în care şi-a dat seama că-i place natura a citit foarte mult şi a studiat. Faţă de alţi copii care şi-au dorit să se joace cu păpuşi, Alexandra a vrut atlase de biologie, cultură generală, de cărţi. E pasionată de cărţi.Sunt de acord ca dezvoltatea potenţialului să se dezvolte în particular, dar nu o vom retrage din învăţământul de stat.”, spune Nicoleta Dimofte, mama Alexandrei.

Sistemul de educaţie din România nu reuşeste să valorifice abilităţile copiilor supradotaţi care, odată ajunşi în învăţământul de masă, sunt încurajaţi să se alinieze normelor clasice de predare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri