Caută
Close this search box.

Trump vrea să apere interesele SUA, nu pe cele ale comunității internaționale

 

Președintele american, Donald Trump, ales cu un program naționalist și izolaționist, a avertizat marți seară în fața Congresului că nu va apăra interesele comunității internaționale, dar pe cele ale Americii, relatează AFP.

„Treaba mea nu este să reprezint lumea. Treaba mea este să reprezint Statele Unite”, a declarat președintele american în primul său discurs ținut în fața Congresului.

Președintele american, Donald Trump, a promis să lanseze „în curând” ridicarea zidului la frontiera mexicană, scriu Reuters, AFP și EFE.

„Trebuie să restabilim integritatea și statul de drept la granițele noastre. Pentru aceasta, vom începe în curând construcția unui mare zid de-a lungul graniței noastre de la sud. Vom începe înainte de termen și, odată finalizat, va fi o armă eficientă împotriva criminalității și a drogurilor”, a spus Donald Trump, fără să se pronunțe dacă Mexicul va plăti pentru acest zid.

Totodată, președintele american a propus un nou sistem de imigrare „bazat pe merit”, dând ca exemplu țări ca Australia și Canada.

„Abandonarea sistemului actual de imigrare puțin calificată și adoptarea în locul acestuia a unui sistem bazat pe merit (…) va economisi enorm de mulți bani, va permite majorarea salariilor și ajutorarea familiilor aflate în dificultate”, a declarat președintele SUA într-un discurs de politică generală în fața reprezentanților celor două Camere reunite în ședință comună.

Cu toate acestea, Donald Trump, care a criticat vehement în trecut Alianța Nord-Atlantică și Uniunea Europeană, le-a dat asigurări aliaților europeni că Washingtonul va continua „să susțină NATO cu fermitate, o alianță clădită după două războaie mondiale care au răsturnat fascismul și după un război rece care a învins comunismul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri