Caută
Close this search box.

Promisiuni atractive pentru profesori

Profesorii ar putea primi case de servicu, asigurări medicale speciale și împrumuturi cu dobândă subvenționată.

Academia Română a elaborat recent „Strategia de de dezvoltare a României pentru următorii 20 de ani”, o viziune amplă asupra felului în care trebuie să arate și să se dezvolte România, având un capitol special dedicat educației.

Profesorii primesc promisiuni extrem de atractive, ce ar urma să fie implementate în perioada următoare. Locuințe de serviciu, asigurări medicale speciale (atât pentru ei cât și pentru familie) precum și împrumuturi cu dobândă subvenționată de stat pentru achizițiile de cărți sau calculatoare și scutiri de taxe de studiu pentru copiii cadrelor didactice sunt doar câteva dintre măsurile propuse de Academia Română pentru creșterea atractivității profesiei didactice.

Ținta acestei Strategii, în ceea ce privește domeniul educațional, este promisiunea că „profesia didactică va deveni una dintre cele mai respectate și căutate pe piața muncii și se va situa în primele trei profesii ca atractivitate în sectorul public”. Strategia de Dezvoltare a României în următorii 20 de ani care este în acest moment în stadiu de elaborare, urmând ca până în ianuarie 2018, sub patronajul Președintelui României, aceasta să fie aprobată printr-un „acord de îndeplinire de către instituțiile și forțele politice majore ale țării”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri