Caută
Close this search box.

Viceprimarul Capitalei vrea un aparat care să anunțe cu patru ore înainte un cutremur. Specialiştii îl ironizează

Reprezentanții Ordinului Arhitecților din România avertizează că, în cazul unui cutremur major, vor fi afectați atât bucureștenii care trăiesc în clădirile nesigure, cât și cei care trec zilnic în zonele în care se află aceste construcții, un exemplu în acest sens fiind bulevadrul Magheru.

Cu toate acestea, autoritățile nu au găsit până acum soluții, ba chiar, unii dintre ei dau dovadă că nu înțeleg gravitatea situației cu care ne confruntăm.

Potrivit Știrileprotv.ro, Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei a declarat că ar exista aparate care prevăd cutremurul cu patru ore înainte, prezentate de niște specialiști din Rusia și Israel. Specialiștii îl contrazic însă cu vehemență, iar viceprimarul a devenit ținta ironiilor.

”Este la secțiunea mituri pentru copii”, a reacționat Matei Sumbasacu, specialist constructor în regiuni seismice, subliiind că în acest moment nu există un astfel de sistem de avertizare.

”20-30 de secunde ai. 2-3-4 ore este imposibil. Nu zic eu nimic, zice USGS, o autoritate mondială în seismică. E la secțiunea mituri pentru copii”, a declarat specialistul, potrivit b1.ro.

Sistemul de avertizare gratiut, pus la dispoziție în acest moment de Institutul de Fizica a Pământului, emite alerta cu 30 de secunde înainte de producerea seismului. Chiar și așa, autoritățile nu îl folosesc. Nici o regie de distribuție a gazului, a energiei electrice sau termice nu a cerut sa se conecteze la acesta.

Mai mult, în București nu au fost stabilite nici măcar așa-numitele zone sigure în care se pot refugia sinistrații, așa cum există în alte state cu risc seismic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri