Caută
Close this search box.

Statele Unite acuză: Rusia a instalat rachete care prezintă riscuri pentru Europa

Rusia a încălcat Tratatul Forţelor Nuclear Intermediare (INF) prin instalarea unor sisteme de rachetă care prezintă riscuri pentru baze NATO din Europa şi pentru Statele Unite, acuză generalul Paul Selva, vicepreşedinte al Statului Major Interarme al armatei americane.

Este prima dată când armata americană acuză în mod deschis Rusia de instalarea unor sisteme de rachete de croazieră care ar încălca Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), arată Mediafax.

Generalul Paul Selva a afirmat, miercuri, în cursul audierilor în Camera Reprezentanţilor, că instalarea acestor sisteme de rachete încalcă „spiritul şi obiectivele” Tratatului INF, semnat în anul 1987.

„Sistemele prezintă riscuri pentru cele mai multe dintre bazele noastre din Europa şi credem că ruşii le-au instalat deliberat pentru a constitui ameninţări pentru Alianţa Nord-Atlantică şi pentru instalaţiile din sfera de responsabilitate a NATO”, a spus Paul Selva, potrivit agenţiei Associated Press, în cursul audierilor în Comisia pentru Forţele Armate din Camera Reprezentanţilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri