Caută
Close this search box.

Record. Pictura ‘Eisberg’, de Gerhard Richter, vândută cu peste 20 milioane euro

 

Tabloul „Eisberg” (Iceberg) al germanului Gerhard Richter a fost vândut cu 20,4 milioane de euro (17,7 milioane de lire) miercuri, la Londra, depășind astfel recordul pentru un peisaj, în cadrul unei vânzări la casa de licitații Sotheby’s, relatează AFP.

Acest peisaj înghețat care reprezintă aisberguri plutitoare în ape calme a fost estimat inițial la o valoare între 9 și 14 milioane de euro. Pictura s-a aflat în aceeași colecție privată din Europa după achiziționarea sa, în 1983.

Lucrarea este o operă majoră a pictorului în vârstă de 85 de ani, care a realizat pictura după o fotografie pe care a făcut-o în timpul unei expediții în Groenlanda în 1972, potrivit Sotheby’s, precizează Agerpres.

Însă nu numai „Eisberg” a bătut recorduri. O operă de Christopher Wool s-a vândut cu 8,2 milioane de euro, respectiv dublul estimării cele mai optimiste.

Tabloul „Mit Roter Fahne” (With Red Flag), al lui Georg Baselitz, s-a vândut și el cu 9,12 milioane de dolari, un record pentru artistul german, potrivit DPA.

Fotograful german Wolfgang Tillmans și-a depășit și el propriul record personal cu o vânzare de 531.000 de euro pentru lucrarea „Freischwimmer 119”. A fost a treia oară când fotograful, care a are în prezent o expoziție la London’s Tate Modern, și-a depășit propriul record într-un singur an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri