Caută
Close this search box.

Camioane cu lemne oprite în Munții Făgăraș de activiști pentru mediu

 

Protest în Munţii Făgăraş. Zeci de activişti de mediu, alpinişti şi oameni de ştiinţă au oprit mai multe camioane cu lemne în zona lacului Vidraru. Vor să tragă astfel un semnal de alarmă în legătură cu distrugerea ultimelor păduri virgine din zona Vidraru, relatează Digi24.

Protestul are loc pe șoseaua Transfăgărășan, pe versantul de sud al Masivului Făgăraș, unde circa 30 de activiști de la Agent Green, oameni de știință și alpiniști au blocat mai multe transporturi de lemne. La fața locului a ajuns și un echipaj de poliție care verifică legalitatea transporturilor de lemne.

Protestatarii au ocupat arborii cu corturi speciale și au afișat bannere cu mesajul „Salvați Ultimele Păduri Virgine”.

Activiștii spun că au identificat o zonă de circa 12.000 de hectare de pădure virgină, care, spune ei, este în pericol din cauza defrișărilor ilegale din zona Vidraru.

În timpul protestului, oamenii au discutat prin telefon cu un reprezentant al Ministerului Apelor şi Pădurilor, care le-a transmis că oficialii sunt „foarte îngrijoraţi” de ceea ce reclamă ei, relatează News.ro.

„Am primit şi adresa dumneavoastră, pe care am înregistrat-o la minister şi vreau să vă spun că suntem foarte îngrijoraţi de cele scrise acolo. Doamna ministru Adriana Petcu a fost informată despre acţiunea dumneavoatră. Am trimis deja Garda Forestieră, am solicitat Gărzii Forestiere să facă o informare chiar în cursul zilei de astăzi cu privire la situaţia de acolo”, a declarat reprezentantul ministerului.

În timpul convorbirii cu reprezentantul ministerului Apelor şi Pădurilor, protestatarilor li s-a promis că miercuri vor fi primiţi la discuţii de către Adriana Petcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri