Caută
Close this search box.

Meleşcanu: Graţierea este o lege necesară; susţinem forma decisă iniţial de Guvern

mae

 

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, vineri, la Câmpina, că ALDE vrea să susţină proiectul iniţial al graţierii, cel care nu se referă şi la graţierea faptelor de corupţie, considerând că o astfel de lege este absolut necesară.

Întrebat care este poziţia ALDE cu privire la legea graţierii, Teodor Meleşcanu a declarat, vineri, că ALDE nu susţine amendamentul care face referire şi la graţierea actelor de corupţie, ci proiectul iniţial al legii, care a fost aprobat iniţial de Guvern.

„Graţierea este o lege absolut necesară, dat fiind faptul că, la ora actuală, în sistemul penitenciar din România supraaglomerarea este de 200 la sută. Parlamentul dezbate această lege într-o manieră foarte transparentă. Poziţia noastră este de a sprijini proiectul care a fost aprobat în Guvern, care nu se referă la graţierea actelor de corupţie. Noi vrem să susţinem forma decisă iniţial în Guvern”, a declarat ministrul Teodor Meleşcanu, într-o conferinţă de presă la Câmpina, unde şi-a inaugurat cabinetul parlamentar, informează Mediafax.

Ministrul de Externe a mai precizat, întrebat fiind când va trece România la moneda euro că acest lucru s-ar putea întâmpla în anul 2022 „dacă România se va dezvolta într-un ritm susţinut”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri