Caută
Close this search box.

Olanda interzice aterizarea avionului ministrului turc de Externe. Erdogan: Sunt fascişti!

Olanda

Guvernul olandez a decis să interzică aterizarea avionului în care se află ministrul turc al Afacerilor Externe, Mevlut Cavusoglu, care a anunţat că ajunge sâmbătă în Olanda pentru un miting privind consolidarea puterii preşedintelui Turciei, scrie Le Figaro.

„Autorităţile turce au ameninţat în mod public cu sancţiuni. Acest lucru face imposibilă găsirea unei soluţii rezonabile”, a anunţat Guvernul olandez într-un comunicat.

„Acesta este motivul pentru care Olanda a anunţat că retrage dreptul de aterizare” al aeronavei în care se află oficialul turc.

Erdogan, apărător înfocat al reformei constituţionale supuse unui referendum prin care se doreşte consolidarea puterilor sale, a recţionat imediat, spunând că Olanda are reminiscenţe „naziste şi „fasciste”.

„Sunt reminiscenţele nazismului, sunt fascişti”, a declarat preşedintele turc, în cadrul unei reuniuni de la Istanbul, potrivit Mediafax.

„Puteţi interzice ministrului nostru de Externe să zboare, dar, începând de acum, să vedem cum vor ateriza avioanele voastre în Turcia”, a continuat el.

FOTO: unimedia.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri