Caută
Close this search box.

Apel cutremurător: „Legumele din Sicilia să nu fie stropite cu sângele copiilor avortați de sclavele sexuale“

Până la 7.500 de femei, majoritatea românce, trăiesc în condiţii de sclavie în ferme din sudul Italiei, potrivit estimărilor poliţiei, care subliniază că Ragusa este centrul exploatării în zonă, relatează săptămânalul „The Observer”, care a făcut un reportaj în rândul victimelor abuzurilor sexuale şi nu numai.

O organizaţie italiană pentru drepturile migranţilor, „Proxyma Association”, estimează că mai mult de jumătate dintre româncele care lucrează în serele din sudul Peninsulei sunt obligate să întreţină relaţii sexuale cu angajatorii lor. Aproape toate lucrează în condiţii de muncă forţată şi exploatare severă. Agricultura italiană depinde, de mulţi ani, de migranţi. O organizaţie agricolă estimează că circa 120.000 de migranţi lucrează la fermele din sudul Italiei. Numărul româncelor care lucrează în Sicilia a crescut enorm în ultimul deceniu. Potrivit cifrelor oficiale, numai 36 de românce lucrau în Ragusa în 2006. Anul acesta, numărul lor a ajuns la 5.000.

daniel_Buda

Cazul a ajuns şi în atenţia euroalesului Daniel Buda, membru în cadrul Comisiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Parlamentul European. „ Autoritățile din Italia și din România trebuie să ia măsuri de urgență astfel încât legumele produse în Sicilia să nu fie mai departe stropite cu sudorile disperării, ale umilinței și cu sângele copiilor avortați de sclavele sexuale din România care muncesc în această zonă! Premierul Sorin Grindeanu împreună cu Comisarul European pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitatea forței de muncă, doamna Marianne Thyssen, trebuie să reacționeze de îndată la informațiile publice potrivit cărora femeile de naționalitate română sunt exploatate sexual și sunt supuse unor condiții inumane pe plantațiile cultivatorilor de legume din Sicilia. Potrivit publicației «The Observer», peste 5000 de femei de naționalitate română sunt exploatate la fel cum erau negrii pe plantațiile de zahăr, fiind supuse unor violențe fizice și psihice inimaginabile pentru perioada în care trăim, dar și pentru un stat care emite pretenții că respectă democrația în interiorul Uniunii Europene, erijându-se în ceea ce vrea să pară astăzi și anume nucleul dur al Europei alături de Franța, Germania și Spania.

slaves

Cred că este timpul ca Italia să lase deoparte ipocrizia și să treacă de la vorbe la fapte astfel încât aceste crude realități recunoscute de însuși șeful jandarmeriei din Sicilia să înceteze. Este de notorietate publică ce se întâmplă pe plantațiile cultivatorilor de legume din Italia, aspect reliefat și de parlamentarul italian Marisa Nicchi, după cum de aceeași notorietate publică este tăcerea complice a autorităților italiene. Consider că această problemă nu trebuie să îl lase indiferent nici pe premierul Grindeanu după cum nici pe comisarul european Thyssen. Inacțiunea acestora îi face complici cu tăcerea autorităților italiene care preferă să consume mai departe roșii și ardei stropite cu sângele copiilor avortați de sclavele sexuale de pe plantații, ceea ce mi se pare inadmisibil. În cursul zilei de astăzi voi sesiza Comisia Europeană și comisarul de resort de această situație, urmând să vă comunic rezultatul acestor demersuri“, a explicat Daniel Buda.

Citeşte neapărat şi: 

Mesaj tranşant al euroalesului Buda: „Mărturisesc, cu durere în suflet, că guvernul României își vinde uneori propria incompetență dând vina pe Bruxelles“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri