Caută
Close this search box.

Tăriceanu, în instanţă: Nu recunosc acuzaţiile şi nici nu le înţeleg

Tăriceanu

Magistraţii instanţei supreme au judecat, marţi, primul termen pe fond al dosarului în care preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. Următorul termen va fi pe 11 aprilie.

„Azi nu am putut să fiu audiat, dacă aveți răbdare o să explic la audiere. Prefer ca justiția să se facă în sala de judecată și nu televizată”, a răspuns Tăriceanu, întrebat de jurnaliști de ce nu își înțelege acuzațiile.

Călin Popescu Tăriceanu le-a spus judecătorilor că vrea să fie judecat în procedură obişnuită, pentru că nu recunoaşte acuzaţiile care i se aduc şi nici nu le înţelege.

„Nu am să intru în aceste detalii decât atunci când o să fiu audiat”, a adăugat președintele ALDE.

El a vorbit și despre declarația lui Victor Ponta din dosar, împotriva sa. „Cred că declarația domnului Ponta ați văzut-o pentru că este publică și cred că este extrem de edificatoare. Nu conține nimic incriminator”, a spus Tăriceanu.

În ceea ce privește declarația fostei soții, Ioana Valmar, avocatul lui Călin Popescu Tăriceanu a declarat că „nu este nici o contradicție, e o manipulare a anumitei părți a presei, care încearcă să acrediteze o teză falsă”. „Nici o declarație din dosar nu este împotriva clientului meu”, a adăugat el.

Ioana Valmar, de profesie notar, a fost audiată în calitate de martor la DNA Brașov, în dosarul retrocedării nelegale a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa, după ce Remus Truică ar fi vorbit cu Călin Popescu Tăriceanu, la acea perioadă premier, și ar fi convenit ca actele notariale să fie făcute la cabinetul acesteia, potrivit digi24.ro.

Fosta soție a lui Tăriceanu a confirmat că din 2006 a fost o discuție cu fostul consultant politic, Tal Silberstein, despre bunuri ale lui Paul al României pe care urma să le achiziționeze și aceasta i-ar fi spus lui Tal Silberstein că intenționează să perfecteze actele notariale pentru respectiva achiziție la cabinetul acesteia.

Despre Tal Silberstein, președintele Senatului a declarat că nu îl cunoaște și a făcut această declarație sub jurământ.

FOTO:protv.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri