Caută
Close this search box.

Christian Zacharias invitat la Ateneul Roman

Cu traditie saptamanala a concertelor de joi si vineri seara, Filarmonica „George Enescu” din Bucuresti il are invitat in zilele de 16 si 17 Martie pe renumitul dirijor si pianist Christian Zacharias.

Nascut in Germania in 1950, Zacharias studiaza pianul la Paris, castigand numeroase concursuri care il lanseaza intr-o cariera internationala ca solist. Din anul 2000 incepe si activitatea dirijorala in Europa si in Statele Unite ale Americii prin care se remarca cu stilul sau unic , unde expresivitatea lingvistica fara pereche este dublata de carismatica sa personalitate. La noi in tara, Christian Zacharias a fost invitat ca dirijor si pianist la editiile Festivalului George Enescu si in 2012 a avut calitatea de director artistic al primei editii a Festivalului radiourilor RadiRo.

Programul propus: Simfonia de camera nr. 2 de Arnold Schonberg, Simfonia nr. 91, in mi bemol major de Joseph Haydn si Concertul nr. 5, in mi bemol major, pentu pian si orchestra, opus 73 de Ludvig van Beethoven propun stiluri diferite – expresionist si clasic – cu o provocare atat pentru dirijor cat si pentru Orchestra Filarmonicii bucurestene.

Concertul este organizat cu sprijinul donatiei testamentare al doamnei Sanda Carciog – Rizescu si este al doilea din aceasta stagiune a Ateneului Roman la care publicul va avea acces la repetitia generala de joi dimineata.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri