Caută
Close this search box.

Firea dă drumul la benzile unice de transport în comun simultan cu luminile de Paști

 

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, prezentă la ședința de evaluare a activității Ministerului Afacerilor Interne pe anul 2016, a declarat că în preajma sărbătorilor pascale ar urma să fie inaugurate benzile unice pentru transportul în comun din București.

„Împreună dorim ca în preajma sărbătorilor pascale să inaugurăm benzile unice pentru transportul în comun din Capitală. Eu spun că această acțiune va fluidiza foarte mult traficul sufocant din București. Este o moștenire a noastră, a tuturor, dar asta nu trebuie să ne dezarmeze, ci dimpotrivă. Trebuie să ne determine să lucrăm împreună, în interesul cetățenilor, pentru că în București sunt aproape trei milioane de oameni, este vorba despre locuitori, turiști, studenți. Sunt convinsă că prin inaugurarea împreună a benzilor unice pentru transportul în comun vom simți cu toții aceste efecte. Acolo vor circula doar autobuzele, troleibuzele, mașinile de salvare, de pompieri, taxi-urile”, a precizat Firea, exprimându-și speranța că tot mai mulți cetățeni vor alege aceste trasee și vor renunța la mașina personală.

Firea a apreciat de asemenea activitatea grupului de lucru comun, din care fac parte reprezentanți ai PMB și MAI, în pregătirea evenimentelor destinate sărbătorilor pascale.

„Ne dorim ca din Piața Victoriei până în Piața Enescu, în fața Ateneului Român, să existe o zonă pietonală, cu restricție de trafic auto, dar care să fie redată cetățenilor și turiștilor, așa cum se întâmplă în fiecare capitală europeană: să existe anumite spații pentru evenimente culturale, educative”, a menționat primarul general.

Pe 8 martie, primarul general a declarat că benzile unice pentru mijloace de transport în comun vor fi lansate primăvara aceasta, pentru început cu marcaje orizontale. Firea a atras atenția că odată cu lansarea benzilor unice trebuie întărită și disciplina în trafic.

Un răspuns

  1. Apropo de luminițe : tocmai acum se găsesc unii justițiari care plâng de mila banilor publici dar pana acum n-au luat atitudine atunci când erau risipite resursele tarii…Luminițele astea sunt inca un motiv de hartuire politica a Gabrielei Firea dar daca nu era primar PSD facem pariu ca „petiționarii” nu-si băteau capul de banii publici ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri