Caută
Close this search box.

Bărbat împuşcat mortal pe un aeroport din Paris, după ce a furat o armă

 

Președintele Franței, Francois Hollande, a salutat sâmbătă „curajul și eficiența” dovedite de agenții de poliție și de militarii care au înfruntat în cursul dimineții un individ „deosebit de periculos” care a fost împușcat mortal pe aeroportul Orly din Paris, transmite EFE.

Într-un comunicat difuzat de Palatul Elysee, Hollande „reafirmă hotărârea statului de a acționa fără încetare pentru a lupta împotriva terorismului, a apăra securitatea compatrioților și a asigura protecția teritoriului”.

Procuratura Antiteroristă a preluat ancheta cu privire la incidentele armate care au avut loc sâmbătă, primul la un control al poliției în nordul Parisului, în care a fost rănit un agent, și al doilea pe aeroportul Orly din Paris, unde același individ care fusese implicat în incidentul din nordul Parisului, un musulman radicalizat cunoscut poliției și serviciilor de informații franceze, a fost împușcat mortal după ce a încercat să-i smulgă arma unei femei militar.

Atacatorul era un bărbat în vârstă de 39 de ani condamnat în trecut pentru trafic de droguri, dar care se convertise la islam şi devenise islamist radical în închisoare.

„Vigilența se va menține la cel mai înalt nivel; încă o dată, operațiunea ‘Sentinelle’ și-a demonstrat utilitatea, în colaborare cu forțele de poliție și ale jandarmeriei”, a apreciat Hollande.

Un bărbat a fost împuşcat mortal, sâmbătă, pe Aeroportul Orly din Paris, după ce a furat arma unui militar din dispozitivul de securitate, în ceea ce pare a fi un incident cu caracter terorist, relatează site-ul cotidianului Le Parisien.

Parchetul antiterorist s-a sesizat în cazul atacului armat de la Aeroportul Orly din Paris, existând suspiciuni că individul împuşcat mortal devenise islamist radical şi că anterior ar fi comis un alt incident, produs sâmbătă dimineaţă la periferia capitalei Franţei.

Secţia antiteroristă a Parchetului din Paris a iniţiat o investigaţie, stabilind că individul a deschis focul sâmbătă dimineaţă la un filtru al poliţiei din zona Stains (Seine-Saint-Denis), rănind uşor un poliţist, după care a furat o maşină, a ajuns la Aeroportul Orly, a furat arma automată a unui militar şi a fost împuşcat mortal într-un schimb de focuri cu forţele de ordine.

Cele două terminale ale Aeroportului Orly au fost închise temporar din cauza incidentului armat, fiind evacuaţi aproximativ 3.000 de pasageri.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri